Egyetem

Csíkszentmártoni iskolával működik együtt a jövőben a Tisza-parti Általános Iskola

Csíkszentmártoni iskolával működik együtt a jövőben a Tisza-parti Általános Iskola

2015. június 30., kedd
Csíkszentmártoni iskolával működik együtt a jövőben a Tisza-parti Általános Iskola
hatartalan_egyuttmukodes008

A szegedi Tisza-parti Általános Iskola együttműködési megállapodást kötött a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Általános és Szakközépiskolával.

A két oktatási intézménynek korábban is volt kapcsolata egymással. A Tisza-partiban megrendezett Görgey Artúr Történelemversenyen 2014-ben két csapattal is indultak a csíkszentmártoni fiatalok

Pál Zoltán

vezetésével. Ebben az évben május 11. és május 16. között a szegedi diákok vehettek részt egy erdélyi körutazáson a Határtalanul! program keretében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott tanulmányúton a hetedik évfolyam tanulói Nagyszalonta – Nagyvárad – Kolozsvár –Gyergyószentmiklós magyar vonatkozású nevezetességeinek megismerése után Csíkszentmártonba is ellátogattak, ahol egy meglepetés koncerttel várták a tivais diákok a szegedi vendégeket. A közösen eltöltött napokat kulturális programok, zenélés-éneklés, sportversenyek színesítették. A két iskola vezető pedagógusai közötti kötetlen szakmai beszélgetésen merült fel a gondolat, hogy szorosabbra kellene venni a két intézmény kapcsolatát. A jövőben kirándulások mellett, közösen szervezett tanulmányi versenyek és egyéb nemzeti vonatkozású projektek megvalósítását tervezi a két iskola, remélve, hogy sikeresen tudnak együtt pályázatokon is részt venni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.