Bulvár

Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

2015. június 12., péntek
Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében

A rendőrök 370 határsértőt tartóztattak fel Csongrád megye déli részén csütörtökön - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a legnagyobb csoportot Szegeden fogták el 5 órakor: 76 szír állampolgárt, köztük 18 gyermeket. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult. Az országban tiltott határátlépés miatt csütörtökön összesen 528 embert fogtak el a rendőrök, öt esetben közokirat-hamisítás, öt gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. Csongrád megye déli részén kedden és szerdán is több mint háromszáz határsértőt tartóztattak fel. Kedden a legnagyobb csoport - a 318 ember közül hatvan szír, három iraki és három algériai állampolgár - Ásotthalom külterületén lépte át illegálisan a zöldhatárt. A szerdán elfogott 324 határsértő többsége afgán és szír állampolgárnak vallotta magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.