Közélet

Bevándorlás - biztonságpolitikai szakértő: a szögesdrót is megoldás lehet

Bevándorlás - biztonságpolitikai szakértő: a szögesdrót is megoldás lehet

2015. június 8., hétfő
Bevándorlás - biztonságpolitikai szakértő: a szögesdrót is megoldás lehet
kerites_szogesdrot

A határon felhúzott szögesdrót is jelenthet egyfajta megoldást a menekültáradat megfékezésére - jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

A szakember annak kapcsán nyilatkozott a televíziónak, hogy sajtóhírek szerint vizsgálják, "hogyan, milyen törvényi és egyéb eszközzel lehetne lezárni Magyarország déli határát, amely a délről és keletről Európába igyekvő menekültek és migránsok bevett útvonalának egyik legfontosabb állomása".

Nógrádi György

közölte: amióta a bolgár-török határon felhúzták a szögesdrótkerítést, radikálisan csökkent a Törökország felől a bevándorlás Bulgáriába, vagyis az Európai Unió területére. Megjegyezte: nem véletlenül az egyik legfontosabb kérdés a G7 bajorországi tanácskozásán a bevándorlás; most először mondták ki, hogy a bevándorlás megállítása érdekében rendet kell tenni végre Líbiában. Emlékeztetett arra, csak az elmúlt hétvégén 6 ezer embert mentettek ki a Földközi-tengerből, illetve 450-500 ezer ember vár arra Líbiában, hogy átvigyék Európába. Ezzel a tömeggel az Európai Unió már nem tud mit kezdeni - mondta Nógrádi György.

Több mint ezerötszáz határsértőt tartóztattak föl a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig összesen 1527 határsértőt tartóztattak föl a rendőrök országszerte – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t. Pénteken 427, szombaton 587, vasárnap 513 volt az elfogott határsértők száma. Négy esetben közokirat-hamisítás, kilenc gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség honlapján. A legtöbb határsértőt, 325 külföldit vasárnap Csongrád megye déli részén fogták el, többségük Afganisztánból és Szíriából érkezett – tudatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Várkonyi Gergely

közölte, a határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

A szögesdrót jelentheti a megoldást a határsértők ellen? KLIKK: http://szegedma.hu/?p=545238

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.