Bulvár

ÁNTSZ: másodfokú hőségriasztás lép életbe csütörtök déltől

ÁNTSZ: másodfokú hőségriasztás lép életbe csütörtök déltől

2015. június 11., csütörtök
ÁNTSZ: másodfokú hőségriasztás lép életbe csütörtök déltől
hoseg04_gs

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, az előrejelzés szerint a legnagyobb hőség vasárnap várható, ekkor 25-28 Celsius-fok közötti középhőmérséklet valószínű, de a nagyobb városokban ennél melegebb is lehet. A kánikulában csak helyenként hozhat enyhülést egy-egy kisebb zápor, zivatar. Hétfőn visszaeshet a hőmérséklet. Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok, például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. A tisztiorvosi hivatal és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, hogy az elkövetkező napokban mindenki különösen ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre. Kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Javasolt az is, hogy 11 és 15 óra között a tűző napon ne tartózkodjon senki, és a napon mindenképpen indokolt a megfelelő ruházat, illetve naptej használata a leégés elleni védelem érdekében. Ne hagyják a gyermekeket, állatokat parkoló autóban, és aki teheti, töltsön több órát légkondicionált helyiségben. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a fővárosi és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok weboldalán - írták. Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, ők fokozott óvatossággal vezessenek. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel - figyelmeztet az ÁNTSZ.

Ma déltől másodfokú hőségriasztást rendelt el az ÁNTSZ - nagyon meleg lesz az elkövetkező napokban! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=546067

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.