Közélet

Adománygyűjtést szervez kárpátaljai fiatalok étkezésének támogatására a Fidelitas

Adománygyűjtést szervez kárpátaljai fiatalok étkezésének támogatására a Fidelitas

2015. június 6., szombat
Adománygyűjtést szervez kárpátaljai fiatalok étkezésének támogatására a Fidelitas

Adománygyűjtési akciót indít a Fidelitas a Kárpátalján élők megsegítésére, az október végéig tartó akcióban összegyűlt pénzt a kárpátaljai fiatalok étkezésének támogatására kívánják fordítani - jelentette be Böröcz László, a Fidelitas elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, a háborús helyzet miatt számos magyar család került nehéz helyzetbe Kárpátalján, a kialakult helyzet veszélyezteti a családok alapvető megélhetését és megnehezíti a fiatalok életét. A Fidelitasnak becsületbeli ügy, hogy segítsen - mondta. Hozzátette: online adománygyűjtést indítottak, a

www.karpataljaert.hu

oldalon, illetve a

www.karpataljaert.fidelitas.hu

oldalon lehet bankkártyás vagy átutalásos módon adakozni. Aki a nevét is megadja, az megjelenik az oldalon, de lehetőség van anonim adományozásra is.

Böröcz István

elmondta: az akció október végéig tart, az összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség közreműködésével a Verecke Alapítványnak juttatják el, ők pedig az adományokat a kárpátaljai magyar fiatalok étkeztetésére fordítják. A facebook.com/karpataljaert oldalon nyomon lehet követni az adományok sorsát. A Fidelitas elnöke beszélt arról is, hogy más módon is fel akarják hívni a figyelmet a kárpátaljai magyar családok nehéz helyzetére, ezért a Fidelitas-csoportok a város főbb pontjain fognak saját készítésű süteményeket árulni becsületkassza-alapon. Október elejére pedig egy koncertet szerveznek a fővárosban. Mint mondta, a Fidelitasnak mindig fontos volt, a határon túl élők segítése, akcióikkal a fiatalság figyelmét akarják felhívni arra, hogy milyen nehéz körülmények között élnek a kárpátaljai magyar fiatalok.

Dobsa István

, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ifjúsági szervezetének elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, a térség lakossága nehéz mindennapjait éli, az Ukrajnában kialakult háborús konfliktus, ha közvetlenül nem is, de közvetve erősen rányomja bélyegét az ott lakók mindennapi életére. A kárpátaljai mentalitást soha nem a pesszimizmus, a panasz jellemezte - mondta, hozzátéve: a kárpátaljai magyarság most is szeretne szülőföldjén megmaradni, magyar közösségként, ahogyan teszi azt már több száz éve. Dobsa István megköszönte a segítséget, ami Kárpátaljára érkezik ebben a nehéz időszakban. Hozzátette: külön öröm, hogy az anyaországi fiatalok nem közömbösek a kérdésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.