Közélet

A nyári szünetben ingyen ehetnek a gyerekek a Lipóti Pékségben

A nyári szünetben ingyen ehetnek a gyerekek a Lipóti Pékségben

2015. június 19., péntek
A nyári szünetben ingyen ehetnek a gyerekek a Lipóti Pékségben
szocialis_bizottsagi_ules02_gs

Döntött a a Foglalkoztatási, szociális és sportbizottság: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok gyermekei kéthetes turnusokban járhatnak a Lipóti Pékségbe reggelizni, szombatonként is.

A pénteki ülésen a testület kilenc tagja közül ketten nem tudtak részt venni, így

Szénási Róbert

és

Tóth Péter

távollétében döntött napirendi pontjairól a Foglalkoztatási, szociális és sportbizottság.

Köteles Rita

tulajdonos beszámolójából kiderült, a városközpontban immár négy éve működik az Anna kúti pékség, a Széchenyi téri üzlet pedig két éve nyitott meg. A pékség eddig is aktívan kivette részét a karitatív akciókból: korábban például a Magyar Vöröskereszttel és helyi felekezetek karöltve osztottak élelmiszert a rászorulóknak. A Lipóti Pékség most a nyári szünidő alatti gyermekétkeztetéshez nyújt segítséget, mégpedig úgy, hogy hétköznaponként 6 és 9 óra, szombaton pedig 7 és 9 óra között a szociálisan rászoruló gyerekeknek ingyenes étkezést biztosít a Széchenyi téri üzletben. A tulajdonos tervei szerint összesen 400 gyereket fogadnak majd az önkormányzat által kiadott lista alapján június 29-től kezdődően egy nyolchetes időintervallumban. Az ügynevezett reggeliző jeggyel kéthetes turnusokban várják a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok gyermekit. A szociális bizottság megjelent tagjai vita nélkül, egyhangúlag elfogadták a Lipóti Pékség felajánlását.

Összesen 400 gyerek reggeliztetése oldódik meg nyolc héten át.http://szegedma.hu/?p=548257

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.