Közélet

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony egyes kérdései a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony egyes kérdései a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál

2015. június 5., péntek
A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony egyes kérdései a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónál
agota_ki_mit_tud28_gs

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartása alatt lévő intézmény, több nevelőszülői hálózatot működtet országos tevékenységi területen. A nevelőszülői foglalkoztatást érintő racionális változások 2014. január első napjától léptek hatályba.

A kormánynak a jogszabályok módosításával az volt a célja, hogy a nevelőszülői tevékenységet szakmai megbecsülésen túl megfelelő mértékű anyagi megbecsülés is kísérje – nyilatkozta

Kothencz János

, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója. Ennek eredményeként a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkező érintett személyek jogosultak lettek táppénzre, betegszabadságra, szabadságra, végkielégítésre. A várható nyugdíjak számításánál a nevelőszülőként eltöltött idő szolgálati időnek minősül. 2013. évben a változások előkészítő munkálatait az Emberi Erőforrások Minisztériuma szimbiózisban végezte a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint – folyamatos egyeztetés keretében – bevonta az állami, egyházi és nem állami fenntartókat is. A kormány olyan gazdaságpolitikai környezetben hozta meg ezt a pozitív döntést finanszírozási forrásteremtéssel együtt, amellyel – a társadalmi kohézió keretein belül – a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyt a foglalkoztatás-bővítés körébe emelte.

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony létrejötte

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony egyrészről a működtető, másrészről a nevelőszülő között az ideiglenes hatállyal elhelyezett vagy nevelésbe vett gyermek otthont nyújtó ellátásának biztosítása céljából kötött írásbeli keret-megállapodás alapján létrejövő foglalkoztatási jogviszony. A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyra a Munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt akkor kell alkalmazni, ha azt a Gyvt. előírja. A jogviszony e keret-megállapodás alapján attól az időponttól jön létre, amelytől kezdve az illetékes gyámhatóság a határozatában a gyermek gondozási helyeként a nevelőszülő háztartását határozta meg. A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony határozatlan időre jön létre. Kivételesen – helyettesítés vagy egyéb ok esetén – jogviszony határozott időre is létesíthető.

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyban végzett tevékenység díjazása

A nevelőszülőt tevékenységéért, feladatai ellátásáért a foglalkoztatási jogviszony fennállásának időtartama alatt díjazás illeti meg. Ez a díjazás alapdíjból, kiegészítő díjból és többletdíjból áll annak megfelelően, hogy a nála elhelyezett gyermekek, fiatal felnőttek létszáma és szükséglete milyen típusú. A nevelőszülőt a jogviszony fennállása alatt alapdíjként havonta legalább a minimálbér 30 %-a illeti meg. A nevelőszülőt – az alapdíjon felül – minden egyes nála elhelyezett gyermek, fiatal felnőtt után kiegészítő díjként havonta legalább a minimálbér 20 %-a illeti meg. A nevelőszülőt – az alap- és kiegészítő díjon felül – minden egyes nála elhelyezett speciális vagy különleges ellátási szükségletű gyermek után többletdíjként havonta legalább a minimálbér 5 %-a illeti meg. A nevelőszülőt kizárólag az alapdíj illeti meg a gyermek, fiatal felnőtt kollégiumi elhelyezésének időtartamára. Ha a gyermek, fiatal felnőtt – a tanítás nélküli pihenőnapok kivételével – betegség vagy egyéb ok miatt nem a kollégiumban, diákotthonban, hanem a nevelőszülő háztartásában tartózkodik, a nevelőszülő az alapdíjon felül kiegészítő díjra, valamint a speciális vagy különleges szükségletű gyermek után többletdíjra is jogosult. A nevelőszülőt az ideiglenes hatállyal elhelyezett, a nevelésbe vett gyermek, valamint a fiatal felnőtt ellátására nevelési díj illeti meg. A nevelési díj legalacsonyabb összege gyermekenként, fiatal felnőttenként az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 120 %-a. A nevelési díj az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 140 %-a, ha a nevelt gyermek tartósan beteg, fogyatékos, vagy három éven aluli. A nevelési díj a gyermek, fiatal felnőtt élelmezésére, ruházkodására, tanulmányaival kapcsolatos eszközökre, munkavégzéséhez szükséges egyéb eszközökre, zsebpénzre, egészségügyi ellátásra fordítható a nevelőszülőt megillető családi pótlékkal együtt. A nevelőszülő a nevelési díj mellett külön ellátmányban is részesül a gyermek, fiatal felnőtt élelmezésének és a lakásfenntartás költségeinek kiegészítésére. Az ellátmány éves összege nem lehet kevesebb gyermekenként, fiatal felnőttenként az éves nevelési díj 25 %-ánál.

agota_karacsony126_gs

Kothencz János

, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója különösen fontos eredményként fogalmazta meg, hogy az országban tevékenykedő nevelőszülők 18 %-a a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóval, mint működtetővel áll jogviszonyban. A díjazásban bekövetkezett változásoknak köszönhetően vannak olyan nevelőszülők, akiknek a jövedelme akár kétszeresére is emelkedett a tavalyi évhez képest, amely a családi adókedvezmény módosításának is köszönhető.

Munkaidő, szabadság

A nevelőszülő feladatainak és idejének beosztását a gyermeknevelés követelményeinek megfelelően maga határozza meg. Az öt, vagy annál több gyermeket nevelő nevelőszülőt minden naptári negyedévben legalább 2, legfeljebb 7 nap szabadság illeti meg. A működtető és a nevelőszülő megállapodnak a nevelőszülő szabadságának kiadásáról, és a nevelőszülő helyettesítéséről. A szabadság időtartamára a működtető a szabadságot megelőző utolsó olyan hónapra járó nevelőszülői díj arányos részét fizeti ki a nevelőszülőnek, amelyben a nevelőszülőnél gyermeket, fiatal felnőttet helyeztek el.

A nevelőszülői jogviszony megszűnése, megszüntetése

A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony megszüntethető a felek közös megegyezésével, felmondással vagy azonnali hatályú felmondással. A nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony megszűnik – többek között – a működtető jogutód nélküli megszűnésével, határozott idő lejártával, vagy ha a nevelőszülő gondozásából valamennyi gyermek, fiatal felnőtt kikerült, és a gyámhatóság az ezt követő három hónapon belül újabb gyermeket, fiatal felnőttet nem helyezett el a gondozásában.

Rehabilitációs ellátás, terhességi-gyermekágyi segély, GYED, GYET, GYES a nevelőszülői foglalkoztatás fennállása alatt

A rehabilitációs ellátás nem szűnik meg és nem is szünetel a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszonyra való tekintettel, hiszen e tevékenység a foglalkoztatási törvény vonatkozásában nem minősül kereső tevékenységnek, így a nevelőszülő egyidejűleg jogosult a nevelőszülői díjra, és a rehabilitációs pénzbeli ellátásra is. A nevelőszülő jogosult a terhességi-gyermekágyi segélyre, GYED-re, GYET-re és GYES-re a saját gyermeke után. Kothencz János főigazgató szerint a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony bevezetését, mely teljesen új alapokra helyezte a nevelőszülők feladatellátásáért járó díjazást, a gyermekvédelmi szakellátásban résztvevő szociális szereplők pozitívan értékelték, a változások hatására a nevelőszülő családok megerősítésre kerültek, szakmai megbecsülésük és anyagi biztonságuk nőtt. A kormány a fenti intézkedéssorozattal a nevelőszülőket teljes jogú munkaerőpiaci szereplőkké emelte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.