Közélet

A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság

A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság

2015. június 24., szerda
A közétkeztetésről és a hőszolgáltatóról is tárgyalt a pénzügyi bizottság
penzugyi_bizottsag02kf

Megkerülné a bíróság első fokú döntését az ENERGOTT Kft. a Szegedi Hőszolgáltató Kft. taggyűlésére előterjesztett napirendi pontjaival – közölte Solymos László alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén.

Huszonháromszor ülésezett október végétől április 30-áig a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, és összesen 335 döntést hozott – hangzott el a bizottság ülésén az állandó bizottságok munkájáról szóló beszámoló kapcsán. Az ülésen a Szegedi Hőszolgáltató Kft. június 25-i taggyűlésével és az önkormányzat költségvetésének módosításával foglalkozott részletesebben a testület. Az ülésen

Szentgyörgyi Pál

gazdasági alpolgármester arról tájékoztatott a költségvetés módosításával kapcsolatos közgyűlési előterjesztéssel kapcsolatban, hogy azok többsége fejlesztésekhez kapcsolódik. Az elektromos tömegközlekedési nagyprojekthez kiegészítő támogatást kapott az önkormányzat. Ehhez kapcsolódóan közbeszerzési eljárásokat bonyolítottak le, majd az uniós és állami támogatás megérkezése után bruttó 342 millió forintos beruházás indult, s ezek bevételi és kiadási vonzatait vezetik át a költségvetésen. A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekthez kapcsolódóan állami támogatást kaptak a saját forrás kiegészítésére, és Szentgyörgyi elmondta azt is, hogy a hulladékgazdálkodási társulás egyik nyertes pályázat révén a 110 millió forintos önerőt nem kell biztosítaniuk, így ezt a forrást átcsoportosítják. A forrást pályázatok előkészítésére, zömében oktatási intézmények energetikai fejlesztési tervezésére fogják fordítani, így jövőre pályázhatnak a TOP-forrásokra.

18 millió forintot fordítanak a rakpart lépcsőinek felújítására

, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. kazánház rekonstrukciójára pedig 45,5 millió forintot javasolnak fordítani az előterjesztés szerint. Az MSZP-s gazdasági alpolgármester a bizottsági ülésen elmondta, hogy a felmondott, a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-hez kapcsolódó hitelszerződés is további kamatköltségeket ró a városra.

penzugyi_bizottsag04kf

A SULI-HOST Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-vel kötött közétkeztetési vállalkozási szerződést egy évvel, 2016. augusztus 31-éig meghosszabbítják. A bizottság külsős LMP-s tagjának,

Tanács Eszternek

a kérdésére elhangzott, hogy a közétkeztetésnél versenyhelyzetet szeretne teremteni a város, hogy ne csak a jelenlegi szolgáltató, vagyis a SULI-HOST tudjon pályázni, ezért a jelenleg olyan helyiségeket adnak át, ahol ki lehet alakítani a közétkeztetéshez szükséges főzőkapacitást. Szentgyörgyi elmondta, ez azért szükséges, mert jelenleg Szegeden egy központi konyha működik, az intézményekben csak melegítőkonyhák vannak. A Szegedi Hőszolgáltató Kft. június 25-i rendkívüli taggyűlésén 5 napirendi pontot tárgyalnak, háromnak a napirendre vételét a kisebbségi tulajdonos ENERGOTT Kft. kezdeményezte.

Solymos László

alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén elmondta, az önkormányzat által javasolt első két napirendi pont kapcsán már két ízben döntött a bizottság arról, hogy miként szavazzanak. Mivel a tulajdonostársat érintő kérdésekről van szó, őt ki kell zárni a szavazásból ezeknél a napirendi pontoknál. Az ENERGOTT Kft. által előterjesztett napirendi pontokkal kapcsolatban Solymos emlékeztetett, hogy az áprilisi taggyűlési határozatot megtámadta a bíróságon az önkormányzat. A per folyamatban van, bíróság első fokon felfüggesztette az érintett határozatok végrehajtását. „Az ENERGOTT Kft. most lényegében ugyanazokat a napirendi ponti javaslatokat hozta vissza, kicsit más szövegezéssel, ez semmi másra nem szolgál, mint a bírósági döntés megkerülésére” – szögezte le az alpolgármester. Az önkormányzat álláspontja szerint az ENERGOTT továbbra sem gyakorolhatja tulajdonosi jogait, vagyis nem szavazhat ezekben a kérdésekben a taggyűlésen. Ezért ismételten tartózkodni fog az önkormányzat a június 25-i taggyűlésen.

Huszonháromszor ülésezett október végétől április 30-áig a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság, és összesen 335 dö...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.