Bulvár

A forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőnél

A forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőnél

2015. június 9., kedd
A forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőnél
roszkei_hataratkelo03_gs

Már ettől a hétvégétől a forgalom erősödésére számít a rendőrség a röszkei határátkelőhelyen, mert a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Szenti Szabolcs

közölte, az elmúlt évek tapasztalatai szerint június végétől augusztus első feléig várható torlódás a határátkelőhely kilépőoldalán, míg július második felétől egészen augusztus végéig a belépő irányú forgalom lesz erős. A legkritikusabb időszak július utolsó kettő és augusztus első két hete, amikor hétvégente mindkét irányban jelentős várakozások alakulhatnak ki. Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet - tudatta az őrnagy. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve felkészült arra, hogy a csúcsforgalom idején az átkelőhely teljes kapacitáson működjön. Az autósoknak azt tanácsolja a rendőrség, hogy indulás előtt tájékozódjanak a police.hu-n az aktuális várakozási időkről, vagy hívják a röszkei határátkelőhelyet a 30/466-1026-os telefonszámon. Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni, a két utóbbit naponta 7 és 19 óra között vehetik igénybe az utazók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.