Egyetem

Városismereti vetélkedőt hirdet az Agóra

Városismereti vetélkedőt hirdet az Agóra

2015. május 20., szerda
Városismereti vetélkedőt hirdet az Agóra
agora13_gs

"Agóra Túra" címmel városismereti vetélkedőt rendez a Szent-Györgyi Albert Agóra május 22-én, pénteken 15 és 18 óra között.

A program célja, hogy Szeged napján jelentős ismeretátadást biztosítson a város kiemelkedő helyszíneihez, eseményeihez kapcsolódóan, felhasználva az okostelefonok adta lehetőségeket is. A vetélkedőre 10+2 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, 5-8. osztályos diákok és felnőtt kísérőik részvételétel. A gyerekek, pedagógusok és szülők együtt játszhatnak a vetélkedő során. Jelentkezni május 20-ig lehet az

innen letölthető

jelentkezési lap Szent-Györgyi Albert Agórába történő elküldésével. (E-mail: szsandor@agoraszeged.hu.) A vetélkedő menete szerint a benevezett csapatok borítékban feladatcsomagot kapnak, amelyek Szeged ismert, kiemelkedő helyszíneihez, épületeihez, szobraihoz történeteihez kapcsolódnak. A csapatoknak a feladatok egy részét a városban sétálva, a helyszínen kell megoldaniuk. Egy központi helyszíntől kezdve- néhány feladaton keresztül a feladatok megoldásához okostelefonra és Wifi elérhetőségre lesz szükség, majd a vetélkedő zárófeladatai ismét a borítékban kapott képekhez, helyszínekhez kapcsolódnak. A feladatokat 17 óráig lehet majd leadni a Klauzál téren, ahol a szervezők egy flashmobbal is készülnek, amiben számítanak a résztvevő csapatok aktivitására is. Az első helyezett 30 ezer, a második 20 ezer, a harmadik pedig 10 ezer forint értékű közösségi jutalmat vehet át, de a vetélkedő valamennyi csapata részesül jutalomban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.