Gazdaság

Több mint 800 millió forintot ad a kormány idén a görögkatolikus metropóliának

Több mint 800 millió forintot ad a kormány idén a görögkatolikus metropóliának

2015. május 16., szombat
Több mint 800 millió forintot ad a kormány idén a görögkatolikus metropóliának

A rendkívüli kormányzati intézkedések terhére 810 millió forintot különített el a pénteken a Magyar Közlönyben megjelent határozatában a kormány a 2015-ös költségvetésben a Magyar Görögkatolikus Metropólia megalakulásával kapcsolatos infrastruktúra kialakítása érdekében.

Emellett a kormányhatározat rendelkezik arról is, hogy az emberi erőforrások miniszterének és a nemzetgazdasági miniszternek gondoskodnia kell a 2016-ban szükséges 1,1 milliárd, illetve a 2017-ben szükséges 390 millió forint forrás biztosításáról az adott évi költségvetésben. A

Ferenc

pápa által alapított Hajdúdorogi Metropólia megalakulását március 23-án ünnepélyes szentmisén hirdették ki a hajdúdorogi görögkatolikus székesegyházban. A március 20-án meghozott pápai döntést hivatalosan

Leonardo Sandri

bíboros, a Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa jelentette be. A pápa a magyarországi görögkatolikusoknak alapított - a rangban a római katolikus érsekségnek megfelelő - Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház központjává a Hajdúdorogi Egyházmegyét emelte debreceni székhellyel, élére pedig első metropolitaként Kocsis Fülöp megyés püspököt nevezte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.