Bulvár

TeSzedd! – Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

TeSzedd! – Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

2015. május 17., vasárnap
TeSzedd! – Rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

Véget ér az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció. Az országos szemétgyűjtés-ben május 15-17. között összesen 1.590 helyszínen – a becsült adatok szerint – több mint 170 ezer önkéntes szedhetett szemetet. Megközelítőleg 1,5 milliárd forint értékű munkát végezhettek el az idei akcióban a „teszeddelők”, akik körülbelül 2.300 tonna szemetet gyűjtöttek össze a három nap alatt. A megtöltött szemetes zsákok elszállítása május 18-án, hétfőn kezdődik.

Bár vasárnap délután az országban egy-két helyen még tart a TeSzedd! akció, a becslések szerint az idei országos szemétgyűjtésben több mint 170 ezer önkéntes vehetett részt összesen 1.590 helyszínen, ahol körülbelül 2.300 tonna szemetet gyűjthettek össze. Ezzel közel másfél milliárd forint értékű munkát végeztek el az akció három napja alatt. Az időjárás sok helyen nem kedvezett a szemétgyűjtő akciónak, pénteken a Dél-Dunántúlon, szombaton egy keskeny sávban a Kaposvár-Pécs-Békéscsaba vonalon, vasárnap napközben pedig az ország északkeleti részén esett az eső. Az önkéntesek azonban ahelyett, hogy lemondták volna az akciót, elhalasztották azt egy későbbi időpontra még aznap, vagy a következő akciónapra. Az 5. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akciót Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg a Heves megyei Poroszlón. A tárcavezető szerint a jelentkezők száma azt mutatja, felelősnek érezzük magunkat a környezetünkért. Eközben a Vas megyei Szentgotthárdon a szemétgyűjtés helyett rendhagyó környezetvédelem órát tartottak a Széchenyi István Általános Iskolában a szakadó eső miatt. Az esemény „osztályfőnöke” V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár volt, aki a környezet- és természetvédelem, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról beszélt a gyerekeknek, színes történetekkel gazdagítva a hasznos információkat. Az elmaradt szemétgyűjtést azonban bepótolhatják a szentgotthárdi diákok, várhatóan az ősszel pót-TeSzedd!-et tartanak nekik. Az idei TeSzedd! akcióban a legtöbb önkéntes Pest megyében gyűjtött szemetet,, 203 találkozási ponton (kivéve Budapest) 13.590 regisztrált önkéntes töltötte a zsákokat. A második helyre idén ebben a tekintetben Hajdú-Bihar, a harmadikra pedig Borsod-Abaúj-Zemplén megye került. Az 5. TeSzedd! akcióban Budapesten 151 találkozási ponton 8.078 regisztrált önkéntes vett részt az akcióban. Az első 10 legaktívabb település között még Püspökladány, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Hajdúnánás, Szombathely, Edelény, Karcag, Fertőd és Miskolc szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.