Közélet

Születésnapját ünnepli a 105 éves Délmagyarország

Születésnapját ünnepli a 105 éves Délmagyarország

2015. május 22., péntek
Születésnapját ünnepli a 105 éves Délmagyarország
delmagyarorszag_2

Május 22-én ünnepli alapításának 105. évfordulóját a Délmagyarország, hazánk legpatinásabb megyei napilapja. Az évfordulóra számos meglepetéssel és akcióval készültek.

Május 22-én egy 105 szeletes tortát szelnek fel és osztanak ki vendégeik között a Szegedi Borfesztivál helyszínén, a Kárász utca felé néző standjuknál. Délelőtt - jó idő esetén - fél 11-től a Szabadkai úti székházuktól a Petőfi Sándor sugárúton át a Dugonics téri körforgalmon keresztül a Kölcsey utcáig Csongrád megyei sportolók segítségével begörgetnek egy papírhengert rendőri felvezetéssel.

delmagyarorszag

A papírhenger 80 centi széles, 125 centi átmérőjű és 686 kilós lesz. A begördített papírra rajzversenyt hirdetnek alsó tagozatos általános iskolásoknak délután 2 órától. A Kölcsey utcába várnak 10 alsós osztályt, osztályonként 15 kisgyereket a megyéből. Az itt leterített 105 méter hosszú papírtekercsen kell megrajzolniuk, milyen lesz képzeletük szerint lakóhelyük 105 év múlva. A rajzokat délután fél 4-től zsűrizik és díjazzák, a fődíj egy egynapos mórahalmi buszos kirándulás lesz, a további nyeremények között lesz torta, vadasparki családi belépő, Csúsziki Kalandpark-belépő. Minden részt vevő kisdiák kap egy negyedéves Breki-előfizetést, színesceruza-készletet és egyéb ajándékokat. Eső esetén a hengergörgetés elmarad, a rajzversenyt pedig a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában tartják meg. Ha kíváncsi a 100 évvel ezelőtt május 22-én megjelent lapszámra, kattintson

IDE

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.