Közélet

Szijjártó Péter kitüntette Hsziao Csien távozó kínai nagykövetet

Szijjártó Péter kitüntette Hsziao Csien távozó kínai nagykövetet

2015. május 12., kedd
Szijjártó Péter kitüntette Hsziao Csien távozó kínai nagykövetet
Szijjártó Péter; Xiao Qian

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kitüntette Hsziao Csien távozó kínai nagykövetet a Magyar Érdemrend középkeresztjével kedden a minisztériumban.

A miniszter a kitüntetés alkalmával elmondta: Magyarország és Kína gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatai soha nem voltak annyira erősek, mint most - olvasható a tárca közleményében. A Kínába irányuló magyar export és a Magyarországra utazó kínai turisták száma tavaly rekordot döntött, és mára egyértelműen Magyarország vált Kína közép-európai gazdasági terjeszkedésének hídfőállásává - fogalmazott

Szijjártó Péter

. Arra is kitért, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról a menetrendnek megfelelően zajlanak a tárgyalások. Ez a beruházás Kína és Közép-Európa együttműködésének zászlóshajója, a Peking-Budapest légi járat újraindítása pedig megteremtette a lehetőséget a kapcsolatrendszer további fejlesztéséhez - mutatott rá a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.