Közélet

Szijjártó Péter három ázsiai országba látogat el a jövő héten

Szijjártó Péter három ázsiai országba látogat el a jövő héten

2015. május 24., vasárnap
Szijjártó Péter három ázsiai országba látogat el a jövő héten

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a jövő héten Ázsiába látogat, a háromnapos utazás során előbb Malajziába, majd Szingapúrba, végül pedig Mongóliába utazik - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

A közlemény szerint Malajziában

Szijjártó Péter

ünnepélyes keretek között megnyitja Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetségét, továbbá megbeszélést folytat Anifah Aman külügyminiszterrel. Látogatást tesz a magyar delegáció a Malajziai Globális Innovációs és Kreativitás Központban (Malaysian Global Innovation and Creativity Centre, MaGIC), ahol a magyar kormány start-up politikáját és a magyar start-up cégek sikereit is bemutatják. Szingapúrban Szijjártó Péter találkozik a külügyminiszterrel, valamint tárgyal a Szingapúri Üzleti Szövetség (Singapore Business Federation, SBF) képviselőivel. Mongóliában a tárcavezető tárgyal a kormány több tagjával. A magyar miniszter megnyitja az ulánbátori magyar nagykövetséget, majd udvariassági látogatást tesz

Tsakhiagiin Elbegdordzs

mongol államfőnél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.