Közélet

Szegedre érkezik a „Neten a Hivatal” roadshow

Szegedre érkezik a „Neten a Hivatal” roadshow

2015. május 13., szerda
Szegedre érkezik a „Neten a Hivatal” roadshow

A Neten a Hivatal projekt célja az elektronikus közigazgatási szolgáltatások népszerűsítése. Az online szolgáltatások az ügyintézési lehetőségek bővülését, illetve az ügyintézés gyorsabb, kényelmesebb, gördülékenyebb módját biztosítják. Az e-közigazgatás felületeit és funkcióit, az elmúlt évek fejlesztéseit bemutató roadshow-t májusban az ország több nagyvárosában - így Szegeden is - megrendezik.

A roadshow helyszínein többek között lehetőség nyílik regisztrálni az Ügyfélkapun, játékos kvízek keretében tesztelhetik a látogatók tudásukat a közigazgatásról. A roadshow-n bemutatkozik az OkmányApp és a Webes Ügysegéd alkalmazás is, amelyek mobileszközön vagy számítógépen keresztül teszik lehetővé az okmányigénylést, a személyes okmányokkal kapcsolatos ügyintézést, illetve naprakész információkat adnak azok státuszáról. A helyszínen a Belügyminisztérium munkatársai a Neten a Hivatal információit gyűjtő oldalakra és az elektronikus közigazgatás előnyeire hívják fel a figyelmet, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) pedig a hivatalos ügyintézést segítő felületekkel kapcsolatban ad tájékoztatást - az online lehetőségek mellett bemutatva a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat is. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a Kormányablakok működése, az ott indítható ügytípusok kapcsán adnak felvilágosítást a roadshow-ra látogatóknak. A roadshow részleteiről

ITT

, a Neten a Hivatal projektről

ITT

talál információkat. A rendezvény szegedi állomásának időpontja és helyszíne:

Időpont:

május 14. csütörtök 9:30-tól

Helyszín:

Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar, 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54. Aula

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.