Bulvár

Rendőrrel kergették volna el a Vértónál pancsoló kutya gazdáját

Rendőrrel kergették volna el a Vértónál pancsoló kutya gazdáját

2015. május 21., csütörtök
Rendőrrel kergették volna el a Vértónál pancsoló kutya gazdáját
magyar_agar10

Horgászni és pancsolni lehet a Vértóban, kutyákat azonban a közelébe se engednek - nehezményezi egyik olvasónk, aki szerda délután vitte volna ebét a tóhoz, az ottaniak azonban rendőrrel fenyegették.

A Magyar Agár Hagyományőrség két tagja sétáltatta kutyáját a Vértónál szerda délután, az ebek pedig a nagy hőség miatt a vízbe vágytak. Alig sétált azonban bele az egyik eb a vízbe, a közelben lévő idős úr máris rendőrrel fenyegetőzött. „Azonnal vigyék ki a kutyát a tóból, mert rendőrt hívok - kiabálta ordenáré módon a bácsika. Úgy bántak velünk, minta bűnözök lennénk.." - írta portálunknak a hagyományőrség tagja. A férfi szerint semmilyen jelzés nem tiltja, hogy a kutyák pórázzal sétáljanak, egy tábla pedig jelzi ugyan, hogy fürödni tilos, ezzel szemben a szemközti stégen gyerekek pancsoltak. "Megkérdeztük a bácsikát, miért nem kiabál rájuk, hogy fürödni tilos és hogy rendőrt hív? A beszélgetésbe bekapcsolódott egy halőr, aki azt mondja, árt a halaknak, ha kutyák fürdenek a vízben, illetve nem tudja, milyen hatással is van valójában a halakra a kutyák fürdése. Amúgy rendeletet, vagy paragrafust nem tudnak mondani" - magyarázta a férfi. "Nem tudom, de kíváncsi lennék, hogy ki találta ki, hogy a zöld és büdös Vértóból horgásztavat csináljanak a város közepén, ott ahol élő Tisza és több horgásztó is van. Sokkal többet ért volna egy pihenőpark, ahol a polgárok kiülhetnek, pihenhetnek, piknikezhetnek" - írja levelében az olvasónk. Megkérdőjelezi továbbá: megérte-e a városnak a közel 20 stég és a halőrház kialakítása és fenntartása, valamint a halőr fizetése?

Horgászni és pancsolni lehet a Vértóban, kutyákat azonban a közelébe se engednek – nehezményezi egyik olvasónk, aki szerda délután vitte volna ebét a tóhoz, az ottaniak azonban rendőrrel fenyegették.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.