Közélet

Permetezik a hársfákat Szegeden

Permetezik a hársfákat Szegeden

2015. május 19., kedd
Permetezik a hársfákat Szegeden
Hársfa-04

Az elkövetkező hetek folyamán végzi el Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a városban a hársfák favédelmi permetezését.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

A kezelések hozzávetőleges időpontjai:

harsfa_permetezes_szeged

A kezelési időpontok tájékoztató jellegűek, az időjárás függvényében változhatnak. (Néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő, például esőben vagy szélben nem kivitelezhető). A környezetgazdák kérik a lakosságot, hogy az adott időszakban este 22 és hajnali 5 óra között között tegyék meg a következő óvintézkedéseket: - lehetőleg zárják az ablakokat, - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek, - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre, - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre. A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Jön a nyári meleg, de egy estére érdemes lesz becsukni az ablakokat - az elkövetkező hetek folyamán a hársfákat permetezik a környezetgazdák Szegeden. Részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=539285

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.