Közélet

Önkénteseket ismert el a Magyar Vöröskereszt

Önkénteseket ismert el a Magyar Vöröskereszt

2015. május 9., szombat
Önkénteseket ismert el a Magyar Vöröskereszt

Országosan közel 300 önkéntest ismert el a Magyar Vöröskereszt a Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom világnapja alkalmából szombaton - írja az MTI.

Kardos István

, a szervezet főigazgatója az önkéntességet és a semlegességet emelte ki a legfontosabb alapelvek között az M1 aktuális csatorna szombati műsorában, ahol arról is beszélt, hogy 134 éves tapasztalatra építik humanitárius tevékenységüket. Szociális területen napi 30 ezer embernek nyújtanak segítséget ruha- és élelmiszeradományokkal vagy ellátó intézményeik révén; katasztrófahelyzetben pedig önkénteseikkel közösen több ezer, tízezer emberhez jutnak el - összegezte. Kifejtette, hogy 275 önkéntesnek, illetve őket koordináló munkatársnak adtak át elismeréseket. A főigazgató az idei év kiemelt feladataként a véradások szervezésében való részvételt nevezte meg; szavai szerint minél több vérrel szeretnének hozzájárulni a kórházak igényeihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.