Bulvár

"Ó, mit tettetek ezzel a földdel?" - kínját éli a Szűcs utca büdöskéje + FOTÓK

"Ó, mit tettetek ezzel a földdel?" - kínját éli a Szűcs utca büdöskéje + FOTÓK

2015. május 29., péntek
"Ó, mit tettetek ezzel a földdel?" - kínját éli a Szűcs utca büdöskéje + FOTÓK
virag_katyu03_gs

"Kedves utazó, ha erre jársz, locsold meg a virágot! Köszönjük!" - áll egy flakonon, amit a szegedi Szűcs utca flaszterén hagytak. A benne lévő víz egyszerre jelenti kínját és reményét a mellette ülő cserepes virágnak, miközben a két véglet közötti inga egyetlen mozgatórugóját az emberekbe vetett hit képezi.

Szimbolikus a kép, hiszen maga az ember is gyakran jut kátyúba, miközben a segítség egy karnyújtásnyira áll tőle. Egy karnyújtás hossza is lehet azonban végeláthatatlan katlan, ha nem a mozdulat a lényeg, hanem valaki más abban való segédkezése. E helyütt érdemes kicsit megállni, és ízlelgetni Földes László "Hobo"

gondolatait

:

"Régen, amikor ez a zene elöntötte a világot, ezt az országot, meg ezt a várost is, virágoknak képzeltük magunkat a zene szép rétjén. Én azt hittem, magas vagyok és karcsú, és bársonyosak a szirmaim. De amikor feltűnt az első kecske a réten, megijedtem, hogy jön és leharapja a fejemet. Gyorsan tüskéket kezdtem növeszteni mindenhol. Azt hittem, megúszom, de ekkor megjelentek az emberek kaszákkal, és rájöttem, nincs menekvés. Nincs menedék... Nincs menedék... Mégis szerencsém volt. Értem jött egy lány, kitépett tövestől, hazavitt, belerakott egy cserépbe. Azóta mindennap öntöznek, de nincs senki, aki cserélné alattam a földet. Csak egy Hobo vagyok egy virágcserépben, egy maroknyi földben. Ó, mit tettetek ezzel a földdel? Ebben a földben a kín a virág. Virágok közt veled lenni, tudom, szép volna kedvesem. Virág sincsen te sem vagy már, miért hagytuk, hogy így legyen?"

A Szűcs utca kátyújában fekvő büdöske még vár valakit, aki minden nap öntözné. Hogy meddig bírja, az csak az őt körülvevő világ kegyén múlik. Kár lenne hát késlekedni...

Kátyúba került egy büdöske élete a Szűcs utcában - segítő kezet várna a kidobott növény. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=542242

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.