Gazdaság

NGM: egy lépésre vagyunk a befektetésre ajánlott kategóriától

NGM: egy lépésre vagyunk a befektetésre ajánlott kategóriától

2015. május 26., kedd
NGM: egy lépésre vagyunk a befektetésre ajánlott kategóriától

Várhatóan még az év vége előtt átsorolja Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába a Fitch azt követően, hogy a hitelminősítő stabilról pozitívra változtatta a magyar államadósságra vonatkozó kilátását - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ez a lépés nagy elismerés Magyarország számára és várható volt, hiszen az elmúlt öt év gazdaságpolitikája nyomán egyensúlyba került a költségvetés és megtörtént a növekedési fordulat is - közölte

Orbán Gábor

. Mint elmondta: Magyarország nagy utat tett meg az elmúlt öt évben, stabil lábakon áll és fenntartható a növekedés, illetve drasztikusan leépültek a külföldi tartozások, vagyis egyre megbízhatóbb adósokká válunk a külvilág számára. Ezt elismerik a nagy nemzetközi hitelminősítők is, ami az állampapír-piaci hozamok csökkenéséhez vezet, illetve javulhatnak a hitelfelvételi kondíciók a vállalkozások számára is - mondta a politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.