Közélet

Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

2015. május 16., szombat
Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, az új mozgalom legfontosabb célja a hazai közéletben fellelhető náci eszméket vallók felkutatása és bemutatása - jelentette be Schmuck Andor, a párt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Szabadság téri német megszállási emlékmű előtt tartott tájékoztatóján

Schmuck Ando

r elmondta: szombaton ülésezett a párt V. kongresszusa, ahol a küldöttek a mozgalommá alakulás mellett döntöttek. Mint mondta, azt tapasztalták, hogy amíg a kormány és az ellenzék vitatkozik, a szélsőségesek erősödnek, sőt "a fehérgalléros nácik egy része már közhatalommal rendelkezik", és "21. századi" választ akarnak adni a problémára. Világossá akarjuk tenni: nem tűrjük tovább a fehérgalléros nácizmust - jelentette ki a párt elnöke, hozzátéve: a mozgalom bemutatja a választóknak, kik azok, akik kirekesztő, szélsőséges gondolatokat képviselnek, akár egy önkormányzatban, akár az Országgyűlésben, vagy más közhatalmi szervezetben. Hozzátette: a kongresszus a mozgalommá alakulással kimondta, hogy lemond a közhatalmi ambícióiról, azaz a jövőben nem indulnak önkormányzati, országgyűlési választáson, így kívánja elejét venni annak, hogy a náci eszméket vallók arra hivatkozhassanak, azért támadják őket, hogy megszerezzék az egyes közhatalmi pozíciókat. Schmuck Andor elmondta: a mozgalom elnevezése a kongresszus döntése értelmében "Soha többé!" lett, és a szervezési munkák után várhatóan két hét múlva mutatják be részletesen a mozgalmat és azt, hogyan kívánnak fellépni a náci eszméket hirdetők ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.