Közélet

Megnövelt rendőri jelenléttel, vészjelző és térfigyelő rendszerekkel javítana a közbiztonságon a Jobbik

Megnövelt rendőri jelenléttel, vészjelző és térfigyelő rendszerekkel javítana a közbiztonságon a Jobbik

2015. május 29., péntek
Megnövelt rendőri jelenléttel, vészjelző és térfigyelő rendszerekkel javítana a közbiztonságon a Jobbik
racz_tibor_sajtotajekoztato01kf

"A Jobbik büntetőjogi elképzelésének középpontjában az áldozatok és nem az elkövetők állnak" - mondta el a párt által a közbiztonság javítását célzó, az Országgyűlésnek benyújtott törvényjavaslatról Rácz Tibor, a Jobbik szegedi választókerületi elnöke.

A párt politikusa szerint az ország közbiztonsága katasztrofális helyzetben van, egyre brutálisabbak a bűncselekmények, az elkövetők egyre fiatalabbak, az ország szubjektív biztonságérzete pedig egyre rosszabb. "A mi büntetőjogi elképzelésünk középpontjában az áldozatok és nem az elkövetők állnak" - hangsúlyozta

Rácz Tibor

, ennek jegyében a közbiztonság javítását célzó jobbikos törvényjavaslat-csomag fő vonása a prevenciós bűnüldözés hatékonyságának növelése. Az időseknek ingyenes vészjelző rendszerrel segítene a radikális párt, az iskolák és óvodák környékére térfigyelő rendszereket telepíteni, a középiskolák biztonságára pedig állandó iskolarendőr alkalmazásával vigyázna, valamint a Jobbik szorgalmazza a körzeti megbízottak számának növelését. A párt a szabálysértési illeték ötven ezer forintos határát öt ezer forintra csökkentené, vagyis minden öt ezer forintnál nagyobb értéket érintő lopást már bűncselekményként büntetne a Jobbik. A rendőrségi törvényt is szigorítaná a párt, minden településen biztosítaná a rendőri jelenlétet. "Szeretnénk elérni, hogy az ország majd' 3200 településének mindegyikén legyen körzeti megbízott, olyan, akinek nem csak sebességmérés a feladata, mint jelenleg sok rendőrnek" - fejtette ki Rácz Tibor sajtótájékoztatóján, valamint kiemelte, hogy a fokozott rendőri jelenlét a prevenció területén okozna előrelépést. "Javítanunk kell a közbiztonságon, mert a két hét alatt megtett rend mellett nem merjük gyermekeinket egyedül elengedni, idős rokonainkat pedig nem merjük egyedül otthon hagyni" - tette hozzá a politikus.

Ötezer forintra csökkentené a a szabálysértési illeték határát a Jobbik.http://szegedma.hu/?p=542285

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.