Sport

Labdarúgás: nagy múltra visszatekintő meccs vár a Szeged-Grosicsra

Labdarúgás: nagy múltra visszatekintő meccs vár a Szeged-Grosicsra

2015. május 14., csütörtök
Labdarúgás: nagy múltra visszatekintő meccs vár a Szeged-Grosicsra
szeged_2011_kaposvar28_gs_zelenyanszki

A labdarúgó NB II 28. fordulójában a feljutásra pályázó Békéscsaba vendége lesz a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A történelemben mindig is kiemelt párharcnak számító mérkőzés előtt Zelenyánszki László mellett a játékos pályafutása során mindkét csapatban megfordult Major Lászlót kérdeztük.

Békéscsaba-Szeged, vagy Szeged-Békéscsaba. Olyan párosítás ez, amit a két csapat szurkolói rendre előre beírnak a naptárba, kiemelt figyelem övezi mindkét fél részéről ezeket a találkozókat. A két Dél-alföldi nagyváros remek csatákat vívott egymással a múltban is, a több sportágra kiterjedő rivalizálás legújabb fejezete pedig majd szombaton íródik tovább, amikor a másodosztály harmadik helyén álló Békéscsaba 1912 Előre FC a felújított Kórház utcai stadionban fogadja a Szeged 2011-Grosics Akadémiát. A szegediek keretében többen is, így

Germán Tamás

valamint

Oláh Gergő

mellett

Zelenyánszki László

is szerepelt a békéscsabaiak kötelékében. „Izgatottan várom ezt a meccset, remélem, hogy jól alakul majd nekünk ez a találkozó. Békéscsabán kezdtem el futballozni, nagyon jó érzés számomra, hogy visszatérhetek a Kórház utcába, ez egy extra motivációt adhat nekem, ez a párosítás mindig is egy rangadó volt” - mondta el a hétvégi mérkőzésre tekintve Zelenyánszki László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia játékosa.

szeged_2011_kaposvar30_gs_zelenyanszki

A békéscsabai születésű játékos tavaly télen csatlakozott a Szeged-Grosics keretéhez, ahol hamar stabil kezdővé vált, és az idei szezonban is 19 alkalommal az első sípszótól ott volt a pályán

Nyilas Elek

együttesében. Tavaly öt, idén pedig egy góllal segítette csapatát, a soproni bajnokin 2-2-re egyenlített, azonban mégis pont nélkül maradtak a meccs végén Germán Tamásék. „Jól érzem magam a csapatnál, nagyon jó a légkör, úgy érzem, hogy egyben van a csapat, szerintem minden adott a sikerhez” - fogalmazott a szélső. Nyilas Elek tanítványainak tavasza nehézkesebben alakul az ősznél, a másodosztályban újonc együttes az ősszel szerzett 23 pontjához 15-öt tudott hozzátenni 12 forduló alatt, így 11 győzelemmel 5 vereséggel és 11 vereséggel a hetedik helyről várhatja a pontvadászat utolsó három fordulóját. A tavasszal kapcsolatban Zelenyánszki László úgy vélekedett, sok sérülés hátráltatta az együttest a téli szünet után, azonban közösen megpróbálnak ebből erőt meríteni a folytatásra. „Az Előre egy nagyon jó csapat, összeszokott brigád, de mi is kellőképpen fel leszünk készítve a mérkőzésre, tudjuk a gyengéiket, és megpróbáljuk ezeket kihasználni. Jó és izgalmas meccset várok.

Király Patrikkal

és

Borbély Bálinttal

együtt fociztam Békéscsabán, velük jó a kapcsolatom, így mindenképpen különleges meccs lesz a szombati” - tért ki az ellenfél játékosaival való viszonyára Zelenyánszki László.

Nagy rangadókat vívtak

majorlaszlo_utc_nagymagocs_mj-00251

Az MLSZ Csongrád megyei szakmai igazgatója,

Major László

aktív pályafutása alatt mindkét városban megfordult, így személyes tapasztalatai vannak a korábbi találkozókról. „Annak idején ez nagyon nagy rangadó volt Békéscsaba és Szeged között. Nem mindig volt a két csapat az első osztályban, azonban a szurkolótáborok hatalmas hangulatot teremtettek a lelátón ezeken a meccseken. Békéscsabán hat évet játszottam, az alatt az NB I-ben egy szezonban játszottunk a Szeged ellen, akkor

Szalai István

vezetésével mindkét mérkőzést a Szeged nyerte” - idézte fel emlékeit Major László. Ahogy Major László hozzátette, azokban az időkben a békéscsabai és a szegedi utánpótlás magasan a legjobb volt az országban, híres volt mind a két utánpótlás bázis. „Már serdülő és ifi szinten óriási harcok voltak a két csapat között, játékosként csapattársaimmal nagyon vártuk ezeket a rangadókat. Örülnék neki, ha a Békéscsaba most, Szeged pedig 1-2 éven belül NB I-es csapat lenne” - mondta el Major László. Szombaton újra egymásnak feszül a Dél-alföld két híres csapata, május 16-án 19 órától, villanyfényes mérkőzésen csap össze a Békéscsabai Előre FC és a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.