Sport

Labdarúgás: tartalékosan is nyert a SZEOL Maglódon

Labdarúgás: tartalékosan is nyert a SZEOL Maglódon

2015. május 16., szombat
Labdarúgás: tartalékosan is nyert a SZEOL Maglódon
szeol-maglod48_KF

Számos hiányzója ellenére magabiztos játékkal fektette két vállra a SZEOL SC a sereghajtó Maglódot az NB III Közép csoport 27. fordulójában.

Dlusztus András

,

Hacker Bence

,

Ondrejó Tamás

,

Faragó Bence

,

Bata Csongor

,

Dongó Dénes

- több meghatározó játékosát is kénytelen volt nélkülözni

Tóth Ákos

vezetőedző a Pest megyei fellépés alkalmával, tanítványai ugyanakkor felforgatott felállásban sem vallottak szégyent. Rögtön az első percben

Beretka Péter

fejese suhant el kevéssel a jobb alsó mellett, majd

Végh Ariel

durrantott a keresztléc fölé szabadrúgásból. A 13. minutumban

Buzási Péter

kis híján átemelte egy fejessel

Szacskó László

kapust

Grünvald Attila

50 méteres átívelésével, de a kísérlet a keresztléc felett is elszállt. A 20. percben aztán góllá érett a SZEOL enyhe fölénye, igaz, a találathoz egy gyors kontra vezetett el.

Joseph Martial Ngalle

fejelt hosszan előre egy távoli maglódi szabadrúgást a szegedi tizenhatostól, Beretka pedig - kiváló helyzetfelismeréssel - megelőzte védőjét, és fejjel szöktette saját magát. Szélsebesen robogott a csatár a kapuig, végül magabiztosan mattolta a magára hagyatott Szacskót. (0-1) Félóra elteltével kis híján érkezett az egyenlítés:

Leindler Domonkos

nézett el egy 35 méteres átlövést, de a keresztléc kisegítette a szorult helyzetbe került hálóőrt. Fordulás után aztán hamar tetemes előnyre tett szert a SZEOL. Az 54. percben Beretka passzából Ngalle került ziccerbe, de mielőtt még lőhetett volna,

Molnár Ottó

lerántotta a kameruni középpályást. Kiállítás és tizenegyes következett, a sértett pedig bevágta a büntetőt, ezzel lényegében el is dőlt a találkozó sorsa. (0-2) Ezzel együtt a lefújásig továbbra is a vendégek akarata érvényesült, így összességében abszolút megérdemelt sikert aratott Tóth Ákos legénysége. A SZEOL legközelebb jövő szombaton az Orosházát fogadja a Felső Tisza parti stadionban.

Maglód, 100 néző
2015. május 16., 17.00
Maglódi TC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Szalai László * Asszisztens: Márton Zsolt, Keszthelyi Tamás
0
-
2

Labdarúgó NB III Közép csoport, 27. forduló:

Maglódi TC - SZEOL SC 0-2 (0-1)

Maglód, 100 néző. Vezette: Szalai László (Márton Zsolt, Keszthelyi Tamás).

Maglód:

Szacskó - Joó, Budafai, Molnár, Németh, Oroszi, Nagy (Bátori 74'), Dencz, Pokorádi (Greskó 68'), Bartha (Vincze 65'), Aranyos.

Vezetőedző:

Herédi Attila.

SZEOL:

Leindler - Kormányos, Domonkos (Busa 79'), Bjedov, Grünvald, Forró, Ngalle (Varga 78'), Buzási, Puskás, Végh (Paska 90'), Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Beretka (20'), Ngalle (55' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Budafai (32'), Németh (54'), Dencz (76'), ill. Grünvald (19').

Kiállítás:

Molnár (55'), Lukács (90' - a kispadról). Tóth Ákos:

"Abszolút elégedett és büszke vagyok a csapat játéka kapcsán. Pufogtathatnám a közhelyet, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik a pályára lép, de való igaz, hogy több meghatározó alapember hiányzott ma tőlünk. Ennek ellenére magabiztos győzelmet arattunk, amihez kellett, hogy a mérkőzés során jókor szereztük a góljainkat, és kihasználtuk a Maglód hibáit. Idegenben 2-0-ra nyerni mindig jó, különösen a mi helyzetünkben értékes ez a három pont. Változatlanul versenyben állunk a minél szebb helyezés eléréséért."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+1'
Vége a mérkőzésnek. A SZEOL SC a papírformának megfelelő győzelmet aratott a sereghajtó otthonában, visszavágva ezzel a Pest megyeieknek az őszi döntetlenért.
90'
Paska is kapott pár másodpercet Tóth Ákostól, először a szezon folyamán. Végh Arielt hívta le a SZEOL mestere.
89'
Hasonló jelenetek az iméntihez a túloldalon is: Kormányos átadásával Busa ment volna ziccerben, de Szacskó megelőzte a csereként beállt szegedit.
88'
Aranyos lódult meg egy hosszú felíveléssel, Leindler viszont jól élt együtt a játékkal, és a tizenhatos vonalán belül felvette a játékszert a támadó elől.
82'
Rövid időn belül kétszer is kiugrathatta volna Buzási a támadásba bekapcsolódó Kormányost, de egyik alkalommal sem választotta ezt a megoldást. előbb rossz helyre passzolt, majd cselezgetésbe kezdett.
80'
Végh Ariel 18-ról vette célba a bal alsót, és még ha keveset, de tévesztett végül.
79'
Domonkos számára is véget ért a mérkőzés, Busa állt be helyette.
79'
Domonkos beültették a hintába az alapvonalnál, a beadásra pedig Aranyos érkezett kiválóan, de a csatár fejese elkerülte a jobb felső sarkot.
78'
Megejtette első cseréjét Tóth Ákos: Ngalle helyén Varga Richárd a pályán.
72'
Beretka nagyszerűen játszott a balon felfutó Buzási elé, aki viszont nem tudta kapásból maga elé tenni az átvétellel a passzt, így oda lett a helyzeti előnye a védőjével szemben.
69'
Végh ugorhatott volna ki, de a nem egészen tökéletes labdaátvétel okán nem tudott egyből kapura fordulni. Ezt követően cselekkel próbálta magát tisztára játszani, a védők azonban ezt nem hagyták neki.
65'
Kormányos szabálytalansága után ismét veszélyesen helyről járt egy szabadrúgás a Maglód javára. A beadás után kisebb kavarodás alakult ki a szegedi kapu előtt, aminek a labdára vetődő Leindler vetett véget.
63'
Ezek egyértelműen Jospeh Martial Ngalle percei: a kameruni légiós ezúttal 17 méterről vállalt el egy lekészített lövést, a nagy erővel zúgó löketét azonban Szacskó üggyel-bajjal kiszedte a jobb alsó elől.
62'
Grünvald némiképp feleslegesen akasztotta meg a hazaiak akcióját a tizenhatos sarkánál, így pedig veszélyesen helyről járt a szabad. Az élesen középre tekert labdát Ngalle stukkolta ki.
55'
GÓÓÓL!!! Ngalle magabiztosan emelte a tizit a jobb felsőbe, 0-2!
54'
Kiállítás! Molnár mehetett zuhanyozni az iménti megmozdulása után.
54'
Tizenegyes! Kulcspontjához érkezhet a mérkőzés! Beretka átadásával Ngalle került a hazai védelem mögé, 14 méternél már csak a kapussal állt szemben, amikor Molnár lerántotta a büntetőterületen belül.
51'
Buzásit előzte meg egy maglódi támadó, így a szegedi már csak szabálytalankodni tudott a tizenhatos oldalvonalánál. A beadásnál aztán javított a SZEOL szélsője, aki egy csukafejessel bólintotta a labdát a mezőnybe.
46'
A szünet végeztével folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45'
A játékvezető hajszálpontosan fújta le az első felvonást, amely után Beretka nagyszerű helyzetfelismerésének köszönhetően egy góllal vezetnek a szegediek.
41'
A kezdeti lendület után az utóbbi percekben kissé leült a játék, erőt gyűjtenek a csapatok az újabb rohamokhoz. A SZEOL alapvetően többet birtokolja a labdát, de az előrejátékba rendre be-becsúszik egy hiba.
32'
Végh Ariel kapott egy könyököst, aminek nyomán az elkövető, Budafai besárgult a hazaiaktól.
31'
Egy 35 méteres átlövés meglepte Leindlert, aki egy lépést előrelépve már nem tudta elpaskolni a kapuja felé száguldó labdát. Szerencséjére a keresztléc kisegítette a szorult helyzetben.
30'
Buzási amilyen jól kerül helyzetbe a mai napon, olyan rossz hatásfokkal használja ki a lehetőségeket: az imént 15 méterről lőhetett volna, de eltotojázta a helyzetet. Második szándékból leadhatta volna a játékszert az érkező társaknak, ekkor viszont már inkább tüzelt - egyenesen a blokkba.
25'
Bjedov kényszerült egy az egyre egy hazai támadóval. Nem lehetett pontosan látni, hogy a védő lábáról, vagy Leindler kezéről megpattanva változtatott-e irányt a 14 méteres lövés, mindenesetre így az elkerülte a jobb felsőt.
20'
GÓÓÓL!!! Élményszámba menő találattal vezet a SZEOL! Az iménti sárgát követő szabadrúgást a tizenhatos előterébe ívelték fel a hazaiak, ahonnan Ngalle egészen a felezőig fejelt vissza felszabadítás gyanánt. A jól helyezkedő Beretka viszont - megelőzve őrzőjét - fejjel szöktette magát a tisztázással, és meg sem állt a kapuig. Végül 15 méterről Szacskó támaszkodó lába mellett gurított a jobb alsóba. 0-1!
19'
Grünvald kapott sárgát egy félpályán elkövetett szabálytalanság nyomán.
17'
Végh ellen már a sokadik szabálytalanságot követték el a maglódiak, jól látható, hogy a hazai védők igyekeznek féken tartani a gólerős szegedit. A szabadrúgást a sértett ívelte be balról, és bár Buzásinak jó lett volna az átadás, a társ kissé megilletődött valamiért a lehetőségnél, végül pedig a fenekéről pattant a labda a kapu mellé.
13'
Grünvald egy sebészi pontosságú, 50 méteres keresztlabdával találta meg a kapu elé berobbanó Buzásit. A szélső megpróbálta fejjel átemelni Szacskó kapust, de a látványos kísérlet kevéssel a keresztléc fölött is áthaladt.
11'
Eddig két-két szögletet jegyezhettek fel a statisztikusok, ami hűen tükrözi a játék változatosságát. Mindkét csapat támadólag lép fel riválisával szemben.
7'
Szemfülesen labdát csent Beretka az ellenfél térfelén, Buzási elé tálalt vele, de a társ 8-10 méternél kicsit habozott, hogy beadást, vagy lövést válasszon-e. A tétlenkedés éppen elég volt viszont a bekkeknek, hogy menteni tudjanak előle.
6'
Ismét Végh Ariel a főszerepben: a szélsőt faultolták a hazai védők a tizenhatos sarkánál. A szabadrúgást maga a sértett durrantotta kapura - pontosabban a fölé egy fél méterrel.
2'
Rögtön szögletet harcolt ki a Maglód az első támadásából, a beívelt labdát azonban Végh a mezőnybe tisztázta.
1'
Remek ütemben szöktette Puskást Végh Ariel a balon, a középpályás kiváló beívelésére ketten is érkeztek középen, talán Beretka és Buzási kissé zavarta is egymást, így előbbi 7 méteres fejese elkerülte a jobb alsót.
1'
Térfélválasztás után a hazaiak indították útjára a labdát. Érdekesség, hogy kissé lejt a maglódi pálya az egyik kaputól a másik irányába, így elmondható, Puskásék felfelé játszanak majd az első 45 perc folyamán.

16.58:

Összességében minden külső körülmény adott egy kiváló futballmérkőzéshez a helyszínen. Jó idő, éppen kellően, enyhén esőáztatta, mindemellett jól előkészített pálya fogadja a feleket. A szegediek ezúttal egy 4-2-3-1-es hadrendben állnak majd fel, az előretolt ék, Beretka Péter mögött Végh Ariel, Puskás Csaba és Buzási Péter rohamozza a hazaiakat.

16.55:

A maglódiaknál Dencz Dávidra mindenképpen érdemes lesz odafigyelni, hiszen a kezdőcsapatból ő az egyedüli, aki egynél több találatot szerzett eddig a bajnokságban. Négy góljával vezeti a házi góllövőlistát.

16.50:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Nincs könnyű helyzetben a vendégek mestere, Tóth Ákos, hiszen eltiltások és sérülések miatt csupán 15 játékossal tudott elutazni a csapata Maglódra. Garamvölgyi Csaba cserekapus mellett Paksa Balázs, Busa Bence és Varga Richárd vethető be csereként. A három mezőnyjátékos együttvéve 11 meccset játszott az idei NB III-as szezonban.

A mérkőzés Szalai László sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Magabiztosan hozta el a három pontot a SZEOL Maglódról - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=538148

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.