Sport

Labdarúgás: hadilábon állt a SZEOL a szerencsével Gyulán

Labdarúgás: hadilábon állt a SZEOL a szerencsével Gyulán

2015. május 2., szombat
Labdarúgás: hadilábon állt a SZEOL a szerencsével Gyulán
szeol_gyula_mj-012

Balszerencsés körülmények között végül nagyarányú, háromgólos vereséget szenvedett a SZEOL SC a Gyula otthonában lejátszott bajnokin.

Nem indult jól a mérkőzés a vendégek szempontjából, hiszen a Gyula már az ötödik percben megszerezte a vezetést, amikor egy jobb oldalról érkező, laposan belőtt labdánál három szegedi védő is elcsúszott a tizenhatoson belül, így a hosszún érkező

Burai Dávid

szabadon passzolhatott közelről a hálóba. (1-0) A bajt csak tetézte, hogy nem sokkal később olyan csúnyán rátartottak

Faragó Bence

lábára, hogy a támadó nem tudta folytatni a játékot, így alig negyedóra elteltével máris kénytelen volt cserélni

Tóth Ákos

. A beállt

Bata Csongorral

sem vett visszább ugyanakkor a SZEOL, sőt, a csapat mindent megtett az egyenlítésért, de a sziklaszilárd gyulai védekezéssel nem tudott igazán mit kezdeni. A 40. minutumban ráadásul ismét ki kellett szednie a labdát kapujából

Leindler Domonkosnak

, miután egy kapu előtti kavarodás során

Okos István

megduplázta a vendéglátók előnyét. (2-0) Szünetben beszállt

Joseph Martial Ngalle

is a játékba, de ő sem tudott segíteni, amikor a 48. percben a Szeged 2011-Grosics Akadémiától kölcsönadott

Pászka Lóránd

gyönyörű gólt ragasztott 20 méterről a bal felsőbe. (3-0) Ezzel lényegében el is dőlt a győzelem kérdése, hiszen hiába tartotta olykor nyomasztó presszing alatt riválisát a szegedi alakulat, Batáék egy kapufán túl mást nem tudtak elérni. Sikerével a Gyula pontszámban beérte a 7. helyen álló SZEOL-t. Tóth Ákos legénysége egy hét múlva a Monort fogadja.

Gyula, 150 néző.
2015. május 2., 17.30
Várfürdő-Gyulai Termál FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Sipos László • asszisztens: Benkő Róbert, Takács Attila
3
-
0

Labdarúgó NB III Közép csoport, 25. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - SZEOL SC 3-0 (2-0)

Gyula, 150 néző. Vezette: Sipos László (Benkő Róbert, Takács Attila).

Gyula:

Harman - Kovács, Wéber, Vincze, Pataki, Nagy G., Pászka, Szélpál, Sipos, Burai (Turcsek 76'), Okos.

Vezetőedző:

Szekeres Lajos.

SZEOL:

Leindler - Kormányos (Ngalle - a szünetben), Dlusztus, Bjedov, Grünvald, Ondrejó, Forró, Puskás, Beretka, Faragó (Bata 15'), Végh.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Burai (5'), Okos (40'), Pászka (48').

Sárga lap:

Okos (25'), Kovács (43'), ill. Forró (8'), Puskás (84'). Tóth Ákos:

"Ma kicsit úgy érzetem magam, mint két héttel ezelőtt a szekszárdi edző. Nekünk semmi sem sikerült, az ellenfélnek pedig minden összejött. Természetesen, az okokat keressük, és bízunk benne, hogy a jövő hétre meg is találjuk."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+1'
Bata lőtt még a végére kevéssel a jobb alsó mellé, ami után a játékvezető lefújta a mérkőzést. A végeredmény összességében nem tükrözi hűen a pályán látott erőviszonyokat, a Gyula nagyarányú sikeréhez a szerencse is kellett - ahogyan az a futballban sokszor előfordul.
89'
Bata lövése egy blokkoló lábban akadt el, majd kicsivel később egy veszélyes szögletet kellett tisztáznia a gyulaiaknak.
87'
Ngalle ívelt fel szabadrúgást a gyulai térfél közepéről, de a védők felszabadítottak, nem alakult ki veszély a lehetőségből.
84'
Puskás besárgult egy taktikai szabálytalanságot követően.
81'
Talán ezt be lehetett volna fújni! Ondrejót lökték fel hátulról a büntetőterületen belül, Sipos sporttárs sípja mégis néma maradt.
78'
Nem tud kibontakozni a Gyula, miközben a SZEOL görcsösen próbálja begyötörni a szépítő találatot. Az imént Bata félmagas, középre tartó lövését fogta Harman kapus.
77'
Dlusztus kísérte a szegedi támadást a jobb oldalon, betekert labdája jónak ígérkezett Bata számára, de Ngalle belecsúsztatott középen, így oda a lehetőség.
75'
Forrót Domonkos Csaba váltotta az utolsó negyedórára.
73'
Egy Ngalléval szemben történt szabálytalanság után 26-27 méterről célozhattak a vendégek, de a lövés végül nem jelentett veszélyt a kapura.
69'
Ezúttal viszont néma a síp, pedig Ngallét egy könyökössel állították meg a tizenhatos sarkánál. Eközben persze küzd a SZEOL a szépítésért, nyomasztó időnként a vendégek fölénye.
68'
Bata fordult volna le védőjéről, hogy aztán egyedül mehessen Harman kapusra, de a szegedi csatárnál szabálytalanságot látott a játékvezető.
67'
Végh beadása után alakult ki a gyulai kapu előtt kisebb kavarodás, aminek végén fel tudtak szabadítani a védők nagy nehezen.
66'
Forró passzát Grünvald kapásból lőtte középre: szép volt az elképzelés és a kivitelezés is, de a támadók lemaradtak az átadásról.
64'
Ondrejó kapott remek ütemű kiugratást a jobb oldalon, egyből kapura tört vele, de éles szögből leadott lövését Harman bravúrral hárította.
63'
Ismét Végh kísérletezett átlövéssel, ezúttal kicsit közelebbről, 20 méterről. Úgy tűnik ugyanakkor, a szegedi próbálkozások ma nem akarnak sikerülni, ez a rakéta is körülbelül 4 méterrel ment mellé.
60'
Egyre erősebb a szegedi presszing, legutóbb Végh Ariel bombázott 25-ről, de a labda leperdült a lábáról, így nem talált kaput.
55'
Némiképp talán kedvét szegte a harmadik találat a vendégeknek, akik azonban becsületesen mennek előre továbbra is, bár a gyulai védekezés ellen egyelőre nincs ellenszere Beretkáéknak.
52'
Forró igyekezett kétszer is lendületesen támadást kezdeményezni, de mindkétszer faultolták, még ha a bíró sípja néma is maradt.
48'
Gól... Pászka Lóránd védhetetlenül bombázott a bal felsőbe egy lekészített labdát 20-ról. 3-0.
46'
Kormányos helyét Ngalle vette át a második 45 percre.
46'
Folytatódik a találkozó, Tóth Ákos egyet cserélt a szünetben.

SZÜNET

45'
Végh Arielt kereste még egy beadás az utolsó pillanatokban, Harman azonban ismét jól avatkozott játékba. A szünetre kétgólos hátrány mellett vonulnak Tóth Ákos tanítványai.
43'
Végh Ariel felvágásáért Kovács kapott sárgát.
40'
Gól... Újabb balszerencsés gól landolt a szegedi kapuban: egy közeli lövés megpattant egy védő lábán, de pont így lett jó a hosszún érkező Okosnak, aki közvetlen közelől mattolta Leindler Domonkost. 2-0.
39'
A korábban a Tisza Volánnál is megfordult Szélpál futotta le Grünvaldot, 14 méterről vette célba a kaput, Leindler viszont bravúrral védett.
35'
Rendületlenül próbálkozik Tóth Ákos alakulata, egyelőre azonban kevés sikerrel. Az imént Végh Ariel kereste egy tért ölelő átadással a kapu előterébe bemozgó Ondrejót, és bár a társ megelőzte védőjét, a leggyorsabban ugyanakkor Harman kapus ért oda a labdára.
30'
Ismét a jobb oldalon vezettek akciót a vendéglátók, újfent lapos beadással befejezve azt. Dlusztus lábáról veszélyesen perdült fel a labda, kevéssel ment csak el a felső sarok mellett. A sarokrúgást a jó ütemben kimozduló Leindler magabiztosan lehúzta.
27'
Beretka vállalta el a szögletet, meg is találta a beíveléssel Dlusztus, a társ viszont csak az oldalhálót találta el a fejessel.
26'
Végh tört előre agilisan, de a tizenhatos vonala előtt fellökték. A lecsorgó labda Bata elé került, aki lövésre készült 20 méterről, azonban ő vele szemben is szabálytalankodtak a védők. Ezt már befújta a játékvezető, a szabadrúgást pedig a sértett tűzte kapura. Harman nagy vetődéssel tudta csak kitolni a félmagasan érkező lövést, a kipattanó labda pedig egy bekk hátáról került az alapvonalon túlra.
22'
Szép támadást vezetett a jobb szélen a Gyula, a lapos beadásnál ezúttal Grünvald csúszott el, Dlusztus ugyanakkor tisztázni tudott az érkező támadók elől.
20'
A leshatárról lépett ki Bata, szépen vette át a kiugratást, és bár a kapust megverte lövésével, a labda végül a kapufa tövét érintve hagyta el a játékteret.
18'
Küzd, hajt az egyenlítését a szegedi együttes, a hazaiak azonban egyelőre szervezett, stabil védekezéssel rukkolnak elő.
17'
Az imént beállt Batát kereste egy előreívelés, a támadó ki is lépett a védők gyűrűjéből, de Harman jól élt együtt a játékkal, így fel tudott szabadítani a tizenhatos vonalánál.
15'
Beretka került ígéretes lövőhelyzetbe, 17 méterről célozhatott, de nem talált kaput.
15'
Faragó Bence nem tudja folytatni a játékot: Bata Csongor váltotta a folytatásra.
11'
Csúnyán rátartottak a félpálya közelében Faragó lábára, aki ápolásra is szorul az esetet követően. A szabadrúgást Végh ívelte fel, és bár Dlusztus 12 méterről meg tudta csúsztatni, a labda éppen Harman ölében landolt.
10'
Puskás tartott meg egy labdát egy faultot követően, a játékvezető előnyszabályt alkalmazott, a középpályás pedig remekül ugratta ki a jobb szélen Kormányos. Sajnos ennél a beadásnál a gyulai védők nem voltak annyira pechesek, mint szegedi kollégáik, így fel tudtak szabadítani.
8'
Egy belépő után Forró kapta meg a találkozó első sárgáját, habár megmozdulása ennyi nem tűnt kirívónak.
8'
Nyom a SZEOL az egyenlítésért, előbb Grünvald, majd Végh adott be a szélről, de egyik centerezés sem talált középen társat.
5'
Gól... Az a fránya egész délelőttös eső... Egy jobbról érkező lapos beadásnál Dlusztus, Bejdov és Kormányos is elcsúszott a felázott füvön, így a hosszúra lesipuskásként berobbanó Burai szabadon passzolhatott közvetlen közelről a hálóba. 1-0.
3'
A Szeged-Grosicstól télen kölcsönvett Pászka mutatta be az első lövést a meccsen: egy Puskással szemben kivitelezett cselt követően bombázott a kapu fölé 30-ról.
1'
A tiszta kékben szereplő hazaiak pontban fél hatkor útjára indították a labdát. A SZEOL idegenbeli szerelésében pompázik: Faragóék fehér mez, sötét nadrág, fehér sportszár összeállítást viselnek.

17.25:

Gyulán egy jól előkészített pálya várja a feleket, ami mindenképpen kedvezhet a szegediek játékának. Nap közben esett az eső a városban, mostanra azonban lecsendesült az időjárás, mondhatni tehát, közel ideálisak a körülmények a futballhoz.

17.20:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Tóth Ákos alakulata a legerősebb kezdővel áll ma ki, a kapus Dongó Dénes mellett más nem hiányzik sérülés, vagy eltiltás miatt a keretből. Csereként így Garamvölgyi, Bata, Varga, Ngalle, Hacker, Domonkos és Buzási vár bevetésre.

A mérkőzés Sipos László sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Perceken belül kezdődik a Gyula és a SZEOL meccse - ÉLŐben közvetítjük, tartsatok velünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=533353

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.