Sport

Labdarúgás: Vígh Sándor a mennybe, a HFC a főtáblára ment + FOTÓK

Labdarúgás: Vígh Sándor a mennybe, a HFC a főtáblára ment + FOTÓK

2015. május 20., szerda
Labdarúgás: Vígh Sándor a mennybe, a HFC a főtáblára ment + FOTÓK
fk-hfc23kf

Őrületes izgalmak és dráma után, büntetőkkel jutott a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa döntőjébe a HFC az FK 1899 Szeged ellen.

Már az első percek után látszott, hogy ismét egy végletekig kiélezett taktikai csatát láthat majd a Felső Tisza parti stadion műfüves pályája mellett helyet foglaló publikum. Az első húsz perc javarészt azzal telt, hogy keresték egymáson a fogást a felek, utána azonban felpörögtek az események. A 22. percben

Szabó Dávid

előtt maradt ki egy nagy lehetőség, majd

Dóra János

döngette meg a keresztlécet egy 25 méteres szabadrúgással. Ezzel együtt a máskor rendre domináns szerepet betöltő HFC nehezen találta a játékát, míg a hazaiak kicsit több mint egy fél óra elteltével megszerezték a vezetést:

Mihalkó Dávid

lépett ki egy mélységi indítással, megelőzte

Marton Bencét

is, majd a tizenhatos előteréből mesterien emelte át belsővel a kapuját elhagyó

Vígh Sándort

. (1-0) A gól után láthatóan ritmust váltottak a vendégek, a szünetig azonban igazán nagy helyzetet már nem tudtak kialakítani. Nem úgy a fordulás után! A 49. minutumban

Szilágyi Norbert

fejelte a bal kapufa és a felső léc találkozására

Zdravko Maravic

szögletét, nem sokkal később pedig a ziccerben kilépő

Sasa Nikutovicot

kellett egy az egybeni párharc során legyőznie

Vasas Gábornak

. Egy óra elteltével

Nagy András

is ajtó-ablak helyzetben roboghatott a szegedi kapura, de 14 méterről a bal kapufát találta csak el. A 66. percben kulcsmomentumához érkezett az összecsapás: egy indítással

Vékes Martin

lépett volna meg a védők elől a jobb oldalon, de a tizenhatos vonalához érve rálépett a labdára. A játékszert így megszerző

Faragó Bénit

hátulról, nyújtott lábbal rúgta fel az FK szélsője, akit aztán Szilágyi lendületből érkezve fellökött. Az eset kapcsán mindkét játékos piros lapot kapott, így 10 a 10 ellen folytatták a csapatok. Ahogy fogyott az idő, mind sürgősebb lett a vásárhelyiek dolga, így már

Kökény Tamás

is centert játszott. Negyed órával a lefújás előtt éppen ő hozta kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe

Fábián Imrét

egy tizenhatoson belül megszerzett labdával, de a társ elől

Boldizsár Bálint

az utolsó pillanatban még menteni tudott. A HFC elképesztően komoly presszinget fejtett ki riválisa védelmére,

Bódi Attila

legénysége teljes mértékig megszállta a hazaiak térfelét. A nyomás a 86. percben érett góllá, amikor Fábián elé csorgott le egy hosszú felívelés, ő pedig köszönte szépen, és 14 méterről a jobb alsóba lőtte az egyenlítést jelentő találatot. (1-1) Bár a vendégek a hátralévő időben igyekeztek a győzelmet is megszerezni, újabb gólt már nem látott a közönség, így jöhettek a büntetők. A tizenegyeseket mindkét gárda kiválóan rúgta, Vasas kapus például a harmadik párban csatárokat megszégyenítő kivitelezéssel pusztította ki a pókokat a jobb felső sarokból. Az FK hálóőre mindemellett két alkalommal a védéshez is nagyon közel járt, de a sebészi pontossággal a sarkokra érkező lövéseket nem tudta kitolni. Kollégája, Vígh a negyedik párban kis híján kifogta

Heredea Máté

félmagas kísérletét, de a labda végül a kesztyűjét érintve befért a kapufa mellé. Az első öt-öt játékos egyaránt hibátlanul végezte el büntetőjét, így következett a hirtelen halál. Vasas igyekezett kizökkenteni Kökény Tamást a koncentrálásból, de a vásárhelyi cséká nem hibázott. Igen nagy teher nehezedett így az őt követő

Gyurkovics Tamás

vállára, aki a bal alsót vette célba, kísérletét azonban Vígh Sándor egy bravúros vetődéssel a kapufára tudta tolni. Ezzel el is dőlt a továbbjutás kérdése, azaz, hogy a HFC játszhat majd a Mórahalmon kétgólos sikert arató Ásotthalom ellen a fináléban. Egyszersmind az is eldőlt, a megyei csapatok közül a Bódi-tanítványok folytathatják a homokhátiak mellett a Magyar Kupa főtábláján szereplésüket a következő szezonban.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző
2015. május 20., 19.00
FK 1899 Szeged
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Kócsó Tibor Zsolt • asszisztens: Samu László, Szeri Tamás
1
-
1

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa elődöntő:

FK 1899 Szeged - Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (1-0) - büntetőkkel 5-6

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Samu László, Szeri Tamás)

FK Szeged:

Vasas - Lajkó, Heredea, Boldizsár, Makai, Gyurkovics, Molnár, Szőcs (Imre 89'), Vékes, Dóra, Mihalkó (Füle 73').

Vezetőedző:

Tóth János.

HFC:

Vígh - Tóth J., Tóth I., Kökény, Marton (Faragó - a szünetben), Brizik-Bodrogi (Bertók 82'), Varga, Szabó (Maravic - a szünetben), Szilágyi, Nikutovic (Nagy 58'), Fábián.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Mihalkó (36'), ill. Fábián (86').

Sárga lap:

Lajkó (64'), Füle (81'), Gyurkovics (83'), ill. Brizik-Bodrogi (32'), Faragó (59').

Kiállítás:

Vékes (66'), ill. Szilágyi (66'). Tóth János:

"Csak gratulálni tudok a fiúknak, mert jó teljesítményt nyújtottak. Sajnálom, hogy annál a kritikus szituációnál két piros lap született, mert valójában egy sárga és egy piros lapnak kellett volna következnie. Így viszont a Vásárhely a fizkumával révényesíteni tudta, hogy mi is kevesebben voltunk a pályán. A végén, a büntetők során pedig nem sokon múlott a továbbjutás."

Bódi Attila:

"Az FK ellen mindig olyan parádés hangulatú mérkőzéseket sikerül játszani, amelyek szurkolónak és pártatlan nézőnek egyaránt egy élményt nyújtanak véleményem szerint. Ez a mai is egy ilyen találkozó volt. AZ FK kihasználta azt a lehetőségét, amely adódott neki, mi viszont nem tudtunk élni a ziccereinkkel. Lehetett volna ez egy nagyon sima meccs is, ennek ellenére egy nagyon szoros, nagyon izgalmas mérkőzés kerekedett ki belőle. Megemelem az ellenfél előtt is és a saját csapatom előtt is a kalapom! Az utolsó pillanatig küzdöttünk az egyenlítésért, ami egy picit talált góllal össze is jött. A tizenegyespárbajból pedig mi jöttünk ki szerencsésebben. De le a kalappal mindkét csapat előtt, és nagyon örülök, hogy a döntőbe jutottunk!"

Online közvetítésünk

VÉGE6. pár: Vasas maga adja oda egy pacsi kíséretében a labdát Kökénynek: a kapus végül balra megy, Kökény pedig félmagasan, nagy erővel a jobb kapufa mellé tüzel. (5-6) Gyurkovics, Nagy után a másik tízes végzi el a büntetőt: be kell lőnie, különben vége. VÍGH MEGFOGJA! A bal alsót célozta Gyurkovics, de Vígh a kapufára üti, ezzel vége, nyer a HFC! 5. pár: Maravic, a kötélidegű szerb érkezik: higgadtan a bal alsóba gurít. (4-5) Dóra, a csapatkapitány lőheti a sorsdöntő büntetőt: kivár, de Vígh eldől, így egy laza löbböléssel lő gólt a rutinos csatár. (5-5) Innentől hirtelen halál! 4. pár: A csereként beállt Bertók jön: megint ugyanaz, Vasas megint érzi az irányt a bal alsónál, de megint jól helyezte a vásárhelyi, erről is centikkel marad le az FK kapusa. (3-4) Heredea lő az FK-ból: félmagasan lőtt a bal kapufa mellé, Vígh két keze között suhant el a labda. (4-4) 3. pár: Nagy András a harmadik rúgó a vásárhelyiektől: idegek harca volt, Vasas az utolsó pillanatig kivárt, végül jobbra mozdult, de balra lőtt Nagy. (2-3) Az FK-ból Vasas kapus vállalja a következőt: irgalmatlan erővel a felsőbe vágja a büntetőt a kapus, ezzel egyenlít. (3-3) 2. pár: Faragó Béni érkezik a vendégektől: a bal sarok felé lőtte, Vasas érezte ugyan az irányt, de jól volt helyezve a labda. (1-2) Imre nagyon magabiztosan gurított a jobb alsóba, Vígh balra indult. (2-2) 1. pár: A déli kapuhoz rúgják a büntetőket, a szegedi ultrákkal szemben végzik el a tizenegyeseket. A HFC kezd, Vasas áll először a gólvonalra. Tóth Imre az első rúgó: Vasas jobbra dőlt, a labda balra érkezett, vezet a HFC! (0-1) Makai az első szegedi: a szituáció ugyanaz, balra megy a labda, jobbra a kapus. (1-1) BÜNTETŐK
90+2'
Vége a mérkőzésnek, bár még Fábián szerezhetett volna egy gólt a végén, de lesen állt a vásárhelyi támadó, így jönnek a büntetők!
90+1'
Mi maradt ki?! Meccslabda a HFC előtt! Nagy löbbölt a védők mögé, Bertók éles szögből droppolt a hosszú felsőre, de Vasas egy emberfeletti bravúrral kitolta a labdát a léc alól!
90'
Négy perc hosszabbítás következik - jelzi a játékvezető.
89'
Talán már a büntetőkre is gondolva, újabbat cserélt Tóth János: Szőcs helyett Imre állt be.
86'
GÓÓÓL!!! Egyenlít a Vásárhely! Egy felívelésnél Fábián elé csorgott le őrzőjéről a labda, a csatár pedig habozás nélkül gurított Vasas kesztyűje mellett a jobb alsóba 14 méterről. 1-1!
84'
Füle révén eljutott lövésig az FK, még ha a próbálkozás két-három méterrel a keresztléc felett hagyta is el a játékteret.
83'
Gyurkovicsnak is villant egy sárga, miután a mezénél fogva visszarántotta Maravicot.
82'
Nincs már mit védenie Bódi Attila tanítványainak: Brizik-Bodrogit Bertók váltotta, szűrő középpályás helyett támadó érkezett a HFC-be.
81'
Füle odaszólhatott valamit a sporinak, legalább is erre utal, hogy igazán jelentős szabálytalanság nélkül kapott sárgát.
78'
Nagyon nyomnak a pirosak, ezúttal Varga 16 méteres spiccelését kellett fognia Vasasnak.
76'
Hihetetlen, mi maradt ki megint! Kökény gyakorlatilag csatárt játszik már, és az imént Heredeát szerelte az ötös és az alapvonal találkozásánál. Bepasszát Fábiánnak már csak a hálóba kellett volna gyötörnie, de Boldizsár kivágta a labdát a csatár elől taccsra.
73'
Mihalkó görcsöt kapott közvetlenül azt megelőzően, hogy lecserélték. Ha nehezen is, de lassan lebandukolt, így érkezhetett Füle Mátyás az FK-ba.
71'
Átmenetileg megzavarta a csapatokat a létszámhiányos helyzet. Lassan kezdik újra felvenni a ritmust, az pedig már most látszik, Faragó a kiállítások igazi nyertese, hiszen Vékes hiányában szabadabban léphet fel a támadásokhoz a balon.
66'
Salamoni döntés Kócsó játékvezetőtől: Vékes hátulról nagyon csúnyán, nyújtott lábbal csúszott rá Faragóra, majd az elsőként megérkező Szilágyi fellökte a szegedi játékost. Piros lapot ért mindkét megmozdulás. Eddig nem jött elő az indulat a derbin, most viszont hatványozottan.
64'
Lajkó is kapott egy sárga kártyát egy határozottabb belépőt követően.
63'
Ez így már-már luxus! Nagy András lépett ki a leshatárról, 14 méterről vehette célba a kaput, de lövése a bal kapufáról kifelé pattant.
59'
Sárga! Vékes előzte meg Faragót, és miközben a szélső kissé mélyre hajolva fejjel megtolta volna magának a labdát, a vásárhelyi cipője orrával eltalálta a fejét.
58'
Ismét egy csere a HFC-nél, Nagy András állt be a ma a szokásostól egy fokkal halványabb Nikutovic helyett.
56'
Tóth János mágnesként vonzza a kapuskirúgásokat: ezúttal Vasas Gábor bombázott magas ívben kézből a diszkoszvetősök trénere felé. A kispad oldalán megpattanó labda egy darabot ki is pattintott a plexiből.
54'
Mekkora bravúr Vasastól?! A szegedi kapus Nikutovic lábáról lopta le egy az egy elleni szituációban a labdát, miután a védőket megelőző szélső megpróbálta elhúzni mellett a játékszert.
54'
Továbbra is magasabb iramot diktál a HFC, mint tette azt az első 40 perc folyamán, a hazaiak ugyanakkor felveszik a kesztyűt, ebből persze hullámzó játék alakul ki.
49'
Szilágyi! A vásárhelyiek középpályása bődületesen nagy kapufát fejelt Maravic szögleténél a rövidre berobbanva!
46'
A teljes bal oldalt átvariálta a HFC mestere: Szabó és Marton helyett Faragó és Maravic szállt be a folytatása.
46'
Folytatódik a meccs, Bódi Attila kettőt cserélt a szünetben.
SZÜNET
45+2'
Vége az első játékrésznek, amely után az összességében végig fegyelmezetten teljesítő hazai gárda megérdemelten szerzett vezetést.
45+1'
Brizik-Bodrogi ívelt a hosszúra egy szöglettel felérő szabadot, de Nikutovic kapáslövését Makai blokkolta, ahogy rögtön utána Szilágyi ismétlését is.
45'
Igyekszenek ritmust váltani a félidő hajrájában a vendégek, egyelőre helyzet nélkül teszik mindezt, de beszorítva az FK-t.
41'
Kis híján itt a cáfolat az iménti kijelentésre: Varga kiugratásával Nikutovic pöckölt a hálóba Vasas mellett, közben azonban már emelte a partjelző a zászlaját les címén.
40'
Továbbra is enyhe dominanciát tud magáénak a hazai alakulat mezőnyben, Tóth János tanítványai fegyelmezett, taktikus játékkal tartják féken ellenfelüket.
36'
GÓÓÓL!!! Vezet az FK! Mihalkó lépett be a védelem mögé egy magas kiugratással, megelőzte Martont kettejük párharca során, majd 18-ról kiváló helyzetfelismeréssel emelte át Vígh kapust. 1-0!
32'
Brizik-Bodrogié az első sárga, miután faultolta a mellette elhúzó, kontrával meglóduló Szőcsöt.
30'
Szabó indításánál Martont állították meg lesen. E helyütt meg lehet jegyezni, a HFC eddig nem nyújtott maradandót támadásban, szokásától eltérően.
28'
Tóth Jánosnak járt a taps, miután hibátlanul levette Vígh fals kirúgását a kispad előtt.
25'
Dóra küzdött nagyot Kökénnyel a tizenhatoson belül, beült a védő ölébe, majd elesett. Első ránézésre úgy tűnt, a bíró jogosan intett továbbot büntető helyett.
23'
Kapufa! Dóra János állt egy 25 méteres szabad mögé egy Vékes elleni faultot követően. A rutinos támadó tekerése végül a keresztlécről pattant tova a pályán kívülre.
22'
Mit hagyott ki Szabó Dávid! Heredea labdavesztését követően egyedül mehetett kapura a szélső, de Boldizsártól üldözve nem tudta elgurítani a labdát a távolságot jól lopó Vasas mellett.
21'
"FK Szeged: ahol a székek fontosabbak a barátságnál" - írták egy drapériára a vendégek ultrái, amit most fel is tartanak.
19'
Szabót és Mihalkót kellett nyugtatnia a játékvezetőnek, miután előbbi odarúgott hátulról a szegedinek.
16'
Az első 15 perc javarészt mezőnyjátékkal telt. Keresik egymáson a fogást a csapatok, egyik fél sem rohan ész nélkül riválisának.
11'
Lajkó hosszan felívelt szabadrúgását követően a vendéglátók végezhették el az első szögletet, de Makai beadását Dóra a hosszúra érkezve a jól helyezkedő Vígh ölébe bólintotta.
9'
Brizik-Bodrogi megpróbálta saját térfeléről meglepni a kissé kint kószáló Vasast. Az elképzelés nem volt rossz, de a megvalósítás már nem sikerült tökéletesre.
6'
Az első percek küzdelméből már kezd kitűnni, milyen taktikai csata várható az elkövetkező közel másfél órában. A HFC egy 4-2-3-1-gyel próbálkozik meglepni a leginkább 4-3-3-ra hajazó formációt választó FK-t. Valószínűsíthető, hogy a Varga, Brizik-Bodrogi, Szilágyi trió és a Molnár, Gyurkovics, Szőcs hármas különmeccsén sok múlhat majd.
1'
Egyből bekezdenek a diszkoszvetősök: Gyurkovics passzával Vékes tört be a büntetőterületen belülre, majd eltűnt védője szorításában, de a játékvezető sípja néma maradt.
1'
A vendégek indították útjára a labdát, mégis az FK tekinthető a pénzfeldobás igazi nyertesének, miután Dóra Jánosék az élesen szembeszúró napfénynek háttal támadhatnak.
18.58: Érkeznek a főszereplők a kezdőkörbe játékvezetői felvezetéssel, hamarosan kezdődik az összecsapás. A vendéglátók ma fehér mezt húztak fekete nadrággal, míg a vásárhelyiek tiszta pirosban állnak ki. 18.55: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a bemelegítés utolsó mozdulatait végzik a műfüvön. Szép számban gyűlnek a nézők és szurkolók is a korlát mellett, miközben úgy tűnik, megússza a város a mára előjelzett vihart. Egyelőre tehát minden külső körülmény adott egy vérbeli kupaderbihez. A mérkőzés Kócsó Tibor Zsolt sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A szezonban harmadjára találkozik egymással az FK 1899 Szeged és a Hódmezővásárhelyi FC, ezúttal a kupában csatáznak a felek. Az idei mindkét mérkőzés a HFC sikerével zárult, Vásárhelyen 3-0-ra, míg a Molnár Zsozsi lelátó előtt Bódi Attila tanítványai egy kiváló hangulatú, népes szurkolótábor előtt játszott mérkőzésen 4-1-re tudtak nyerni. Mindkét együttes győzelemmel melegített a szerdai kupaderbire, a diszkoszvetősök Tiszaszigeten nyertek meg egy nagyon fontos bajnokit, míg a bajnoki címet már korábban, a Sándorfalva ellen bebiztosító HFC a biztos kieső Kistelek otthonában tudta begyűjteni a három pontot. A kupában eddig Tóth János fiai három megyekettes csapat búcsúztatása után (a Székkutast, a Gyálarétet és a Szőreget legyőzve) a negyeddöntőben hazai környezetben verték a Tápét, így jutottak el az elődöntőbe. A HFC eddig csak idegenben játszott a kupában, és érdekesség, hogy még gólt sem kapott a sorozatban: a Tiszaszigetet 1-0-ra, a Makót 4-0-ra, a Nagymágocsot 2-0-ra, míg a Kiskundorozsmát 11-0-ra múlták felül Kökény Tamásék. Igazi rangadóra van tehát kilátás szerdán este a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján, a két csapat eddigi mérkőzéseiből kiindulva pedig garantáltnak tűnik a jó hangulat is.

Őrületes izgalmak után, büntetőkkel jutott tovább a HFC a megyei kupa döntőjébe az FK 1899 Szeged vendégeként - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=539396

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.