Sport

Labdarúgás: idegenbeli sikerével saját kezébe vette sorsát a SZEOL SC

Labdarúgás: idegenbeli sikerével saját kezébe vette sorsát a SZEOL SC

2015. május 31., vasárnap
Labdarúgás: idegenbeli sikerével saját kezébe vette sorsát a SZEOL SC
szeol_dunaharaszti_14_11_15_kf

Megküzdött a győzelemért Dunaharasztiban a SZEOL SC, amely sikerével saját kezébe vette a sorsát, és a harmadik helyről várhatja az utolsó játéknapot.

Fontos találkozó várt a SZEOL SC-re a Dunaharaszti otthonában, hiszen a REAC szombati vereségével esélye nyílt a szegedi együttesnek arra, hogy fellépjen a harmadik helyre. Már a hetedik percben sokat tett ennek elérése érdekében a SZEOL:

Végh Ariel

hatalmas bombagóljával rögtön a meccs elején megszerezte a vezetést a Tisza-parti csapat, 0-1. A nagy iramú mérkőzésen több lehetősége volt előnye növelésére a SZEOL-nak, de e helyett a Dunaharaszti egyenlített, miután

Kormányos

éppen a büntetőterületen belül húzta ki a hazai csatár lábát:

Mészáros

pedig értékesítette a tizenegyest,

Leindler

ugyan centikre járt attól, hogy megfogja a büntetőt, de elsuhant kezei mellet a labda, 1-1. A félidő hajrájában beszorította ellenfelét a SZEOL, amely főleg a két, kettő a kettő elleni kontránál bosszankodhatott, hogy nem előnnyel vonulhatott pihenőre. A fordulás után főleg számtalan szögletet végezhettek el

Tóth Ákos

tanítványai, de a hazai védelem állta a sarat a rögzített helyzeteknél. Húsz perccel a vége előtt jött az újabb szegedi gól: egy jobb oldali beadásba kézzel ért bele a haraszti játékos, így büntetőt lőhetett a SZEOL SC:

Ngalle

idegei pedig a helyén voltak, és a jobb sarokba küldte a labdát, így megszerezte a vezetést csapatának, 1-2. A meccs hajrájára kissé túlpörgött a hazai csapat, amely többször túlzottan keményen lépett oda a szegedi játékosoknak. Bár a Dunaharasztinak mennie kellett volna az eredmény után, de mégis a SZEOL irányította a játékot, és nem forgott veszélyben a győzelme a hajrában, így megnyerte ezt a roppant fontos mérkőzést a szegedi együttes. Ezzel a győzelemmel a harmadik helyre ugrott fel a SZEOL, amelynek saját kezébe került a sorsa: amennyiben a záró fordulóban a Videoton második csapata ellen begyűjti a három pontot, akkor biztosan bronzérmes, egyéb esetekben pedig a többi eredmény megfelelő alakulására is szükség lesz. A bronzérmet tekintve sorsdöntő összecsapásra június 7-én, vasárnap 18 órától kerül sor a Felső Tisza parti stadionban.

Dunaharaszti, 200 néző
2015. május 31., 17.00
Dunaharaszti MTK
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Zierkelbach Péter * Asszisztens: Bornemissza Péter, Sebestyén László
1
-
2

Labdarúgó NB III Közép csoport, 29. forduló

Dunaharaszti MTK - SZEOL SC 1 - 2 (1-1)

Dunaharaszti, 200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Bornemissza Péter, Sebestyén László)

Dunaharaszti:

Kalmár - Eördögh, Nyéki, Rétsági, Kovács (Miholics, 74'), Gacsal, Rebecsák (Ablonczy, 62'), Márton, Dabasi, Mészáros, Méder (Kovacsik, 85').

Vezetőedző:

Króner Péter.

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Ngalle, Puskás, Kormányos, Dlusztus, Beretka (Busa, 74'), Bjedov, Bata (Varga, 87'), Végh (Hacker, 90+2'), Buzási.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Mészáros (23' - büntetőből) ill. Végh (7'), Ngalle (69' - büntetőből)

Sárga lap:

Rétsági (22'), Mészáros (90') ill. Végh (86') Tóth Ákos:

"Ha múlt héten azt mondtam, hogy átléptük az árnyékunkat, akkor ez a mai napra duplán igaz, bár lehet, hogy már nem is olyan az az árnyék. Egy igazi oroszlánbarlangban nyertünk hatalmas küzdelemben."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+6'
Még a jelzett négy percre is rátett a játékvezető, amely öt percnyi hosszabbítás után fújta le a sporttárs: az utolsó percekben a SZEOL igyekezett a pálya széle felé vinni a labdát, míg a hazaiak sok apró faulttal próbáltak labdát szerezni, de ez nem vezetett eredményre, így győzelmével dobogós helyről várhatja a jövő heti zárófordulót a SZEOL SC!
90+2'
Hacker Bencét is beküldi Tóth Ákos, Végh Arielt váltja Hacker.
90'
Mészáros kap sárgát az iménti esetet követően.
90'
Dlusztus is kap egy hatalmas csomagot, de ez is megtorlás nélkül marad a játékvezető részéről, aki négy percet hosszabbít a találkozó végén.
87'
Bata Csongort hívja le Tóth Ákos, akit Varga vált a SZEOL-ban.
86'
Végh kapja az első sárgát a szegediektől.
85'
Cserél a Dunaharaszti: Méder helyett Kovacsik folytatja.
85'
Bata és Busa is kiugorhatna, de egyikőjük sem tudja végigvinni az akciót, Bata kezére felpattan a labda, míg Busa nem tudja megtolni védője mellett a labdát.
82'
Három perce áll a játék, miután Bjedov lábára tartottak oda roppant keményen, de még szabadrúgást sem ért az eset a játékvezetőnél. Majd szinte ugyanígy "letarolják" Ngallét, kicsit eldurvul a meccs, viszont Bjedov már vissza tud jönni a pályára.
78'
A hazai szurkolók idegeit borzolta a partjelző két alkalommal is, miután a visszamozgó támadót mindkétszer lesen állította meg, egyébként teljesen jogosan. Továbbra is a SZEOL aktívabb támadásban, a hazaiak inkább a kontrákban bíznak.
74'
Mindkét együttes cserél: Tóth Ákos Busát küldi játékba Beretka helyett, míg a hazaiaknál Miholics váltja Kovácsot.
69'
Ngalle áll oda a tizenegyeshez, akit igyekeznek megzavarni a hazaiak, ketten is odaállnak a labda elé, kisebb közjáték után végezheti csak el a büntetőt Ngalle: GÓÓÓÓÓL! Ugyanoda helyez, ahova Mészáros is lőtte a tizenegyest, a jobb alsóba lő Ngalle, ezzel ismét vezet a SZEOL!
68'
TIZENEGYES! Kormányos éles beadását Beretka csúsztatja tovább, amibe kézzel ér bele a hazai védő, büntetőt rúghat a SZEOL is!
62'
Először a Dunaharaszti változtat, Ablonczy jön Rebecsák helyére.
62'
Magas láb után ítél közvetett szabadrúgást a játékvezető a hazaiaknak mintegy 23 méterre a szegedi kaputól: a nagy erejű lövés a sorfalból kirobbanó Véghről vágódik le.
61'
Bjedov vágja szögletre a hazai ívelést, az élesen belőtt kornert pedig Leindler remek ütemben kimozdulva üti ki a mezőnybe.
58'
Ezúttal Beretka vezeti a labdát középen, és ő sem talál partnert az összjátékra, pedig volt társa elöl.
57'
Újabb két szögletet végezhetett el a SZEOL, de a hosszúra átívelt labdáknál előbb Kalmár szedte le Dlusztus fejéről a labdát, majd a védők szabadítottak fel.
54'
Gyakorlatilag ugyanaz a jelenet ismétlődik meg: Bata ismét át tudja venni a labdát, de ezúttal sem tudja átjátszani a védőjét, még most a lövési lehetőség is megvolt előtte.
52'
Többet támad a SZEOL, amely főleg szögletekben mutatkozik meg, de nem tud újra előnyt szerezni egyelőre.
50'
Bata vesz át egy jó indítást, azonban a helyett, hogy a jobbon teljesen üresen álló Végh-hez továbbítana, cselezgetni kezd, és a három védő végül erősebb volt nála.
46'
Folytatódik a találkozó.

SZÜNET

45'
Ez az első játékrész vége, a hosszas ápolás ellenére egyetlen másodperc hosszabbítás sincs az első félidő végén, bár vezetést szerzett a SZEOL,de egy büntetőből egyenlíteni tudott a hazai együttes, így 1-1 a szünetben a találkozó. A SZEOL-nak a döntetlen sem rossz, de győzelemmel saját kezébe vehetné a sorsát a bronzéremért folytatott csatát tekintve.
43'
Bjedov és Mészáros rúg össze a szegedi térfél közepén: mindkettejüknek orvosi segítségre van szüksége, a hazaiak játékosa gyógyult meg előbb, de el kell hagynia mindkét játékosnak a pályát.
41'
Ezt most elrontotta a SZEOL! Kicsit kijött a szorításból a Dunaharaszti, ennek következtében pedig kétszer is lendületes kontrát vezethetett Tóth Ákos együttese, 2 szegedi 2 hazai védőre vezethette a labdát mindkét alkalommal, de Beretka és Végh utolsó passza is pontatlan volt, így nem tudta végigvinni az akciót a szegedi együttes.
35'
Beszorul most a Dunaharaszti, a SZEOL irányítja most a játékot, de egyelőre ez gólban nem mutatkozik meg. Egy félpályáról felívelt szabadrúgást Dlusztus fejel vissza középre, de Kalmár jó ütemben lép ki a kapujából, és begyűjti a labdát.
34'
Egy bedobást követően Ngalle tekeri középre a labdát, Bata fejese azonban a bal felső sarok mellé száll.
33'
Végh és Beretka kényszerítőzött, utóbbi húzott kapu fele, majd éppen a tizenhatos vonala előtt borították fel, azonban néma maradt a játékvezető sípja, talán egy szabadrúgással jöhetett volna a SZEOL.
29'
Egy középen kialakult kavarodás után Berekta indult meg a bal oldalon, aki az ötös sarkáig verekedte magát, ott azonban a védőfallal találta magát szemben, megpróbálta megjátszani Puskást, de ebből sem alakult ki lövőhelyzet, és a végén kivágták a hazai védők, pedig igen kecsegtetőnek tűnt a helyzet Beretka betörése után.
28'
Batát vágták fel, így jó helyről, mintegy 20 méterről lőhet szabadrúgást a SZEOL: a sértett végezte el a szabadrúgást, tekerése azonban bő egy méterrel száll el a kapu fölött-mellett.
23'
Gól, pedig majdnem megvolt Leindlernek! A jobb alsóba tartó labdánál érezte az irányt a SZEOL kapusa, de Mészáros értékesített tizenegyesével egalizál a hazai együttes, 1-1.
23'
BÜNTETŐ! Nagy kár ezért, felesleges fault volt, de jogos tizenegyeshez jutott a Dunaharaszti! Egy felívelt labdát Buzási fejjel középre tett vissza, a labdát Mészáros begyűjtötte, és már elpattant tőle, azonban Kormányos éppen a tizenhatos vonalán belül elhúzta a lábát, Zierkelbach pedig a mészpontra mutat!
22'
A meccs első sárgája Rétságié: Végh remek kiugratásával mehetett volna tovább Beretka, aki megkerülős csellel becsapta ellenfelét, de Rétsági feltartotta Beretkát, amiért megkapja a meccs első sárgáját.
20'
A meccs során először ül le picit a játék, az első bő negyed órát alaposan megnyomták a csapatok.
18'
Bata lábában ott volt a második! Beretka szenzációsan, remek ütemben ugratta ki Batát, aki csak a kapussal állt szemben, de nem volt már annyi helye a kifutó Kalmárral szemben, hogy elrúgja a labdát mellette, ezért megtartotta, és próbálta keresni a társakat, vagy elhúzni a labdát a kapus mellett, azonban végül kisodródott, és odalett a lehetőség.
16'
Kormányos külsővel továbbítja Végh felé a labdát, akinek megvan a területe a beadásra, azonban centerezése pontatlan, és kivágják a védők. Kicsit lazább volt most a hazai védelem, talán több volt ebben a lehetőségben.
16'
Továbbra is óriási iramban zajlik a találkozó, bár az utóbbi percekben főleg a középpályán való küzdelem dominál, kevésbé jutnak el a kapukig a felek. Kérdés, hogy vajon meddig lehet bírni ezt az iramot ebben a melegben.
10'
Nagyot mentett most a haraszti védelem! Buzási és Beretka játszott össze, utóbbi beadása Bata felé szállt, aki elől térddel mentett a védő, de így is centikkel ment csak mellé a labda.
8'
Először avatkozik játékba Leindler: Dabasi az alapvonaltól tört befele, kapura lövésszerű beadását pedig a levegőben úszva bokszolja ki a szegedi kapus.
7'
GÓÓÓÓL! Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és a nagy roham végén a SZEOL tud gólt szerezni! Buzási passzolja fel Batának a labdát, aki három védő között tudja megtartani a labdát, majd remekül készíti le az érkező Végh Arielnek, aki 25 méterről irgalmatlan nagy gólt ragaszt a kapuba, erre még a hazai nézők is csettintettek, vezet a SZEOL!
2'
Végh ígéretesnek tűnő indítását fülelik le az utolsó pillanatban a hazai védők, aktívabban, gólra törőbben kezd a SZEOL.
1'
Rögtön egy helyzettel nyit a SZEOL! Bata szöktette Buzásit, aki még az alapvonal előtt éppen el tudta csípni a labdát, majd visszatette középre Batának, aki nyolc méterről éppen hogy mellé lőtt, rögtön egy nagy lehetőséggel nyit a szegedi együttes.
1'
A szegediek kezdték a mérkőzést.

16:57

- Ragyogó napsütésben futnak ki a csapatok a jól előkészített pályára: a hazaiak kék felsőben, fehér nadrágban, míg a SZEOL idegenbeli szerelésében, fehér mezben játszik ma.

16:51

- Továbbra is több hiányzóval kell számolnia a SZEOL mesterének, így a kispadon csupán három mezőnyjátékos ül a két kapus, Dongó és Garamvölgyi mellett. Tóth Ákos csereként Hacker Bencére, Varga Richárdra és Busa Bencére számíthat.

16:48

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZEOL szezonbeli utolsó előtti mérkőzése. A szegediek számára kevésbé alakulhatott volna jobban a szombati játéknap: a REAC 6-1-re kapott ki Bölcskén, és bár a Monor előreugrott, de mai győzelmével Tóth Ákos legénysége a harmadik helyről, pontelőnnyel várná a jövő heti zárófordulót.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nem kicsi a tét a SZEOL SC számára ma délután Dunaharsztiban - Tóth Ákos legénysége egy győzelemmel az NB III dobogójára...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.