Sport

Labdarúgás: bajnok lehet a HFC vasárnap

Labdarúgás: bajnok lehet a HFC vasárnap

2015. május 8., péntek
Labdarúgás: bajnok lehet a HFC vasárnap
sandorfalva_hfc_ mj056

Bekerülhet a hódmezővásárhelyi sporttörténelem lapjai közé május tizedike: amennyiben ugyanis a Hódmezővásárhelyi FC nyer, akkor mindenképp, de akár egy döntetlennel is megnyerheti a Csongrád megyei I. osztály idei kiírását Bódi Attila legénysége. Ehhez persze nem asszisztálna az elmúlt héten is nagyot küzdő Sándorfalva vasárnap délután.

A vásárhelyiek bajnoki címe már szombaton eldőlhet, és előfordulhat, hogy

Kökény Tamásék

már a megye bajnokaként futhatnak ki vasárnap a gyepre a Sándorfalva ellen. Ehhez az kell, hogy a szombati FK Szeged-Tápé mérkőzésen ne nyerjen a Tápé, a döntetlennel ugyanis hiába érhetné be matematikailag még az éllovast

Paksi Péter

együttese, de a győzelmek számában már nem tudná megelőzni, és a gólkülönbsége is aligha lenne jobb a 30. fordulót követően. Azonban a HFC számára az sem „tragédia”, ha nyer a Tápé szombaton, ugyanis egy Sándorfalva elleni győzelemmel akkor is megszereznék a bajnoki címet, így a vásárhelyiek számára tulajdonképpen egy cél mutatkozik: a vasárnapi győzelem.

Tűzben maradnának

Persze a HFC előnyét tekintve csupán az a kérdés maradt tavaszra, hogy mikor szerzi meg a bajnoki címet az együttes, amelynek jogosságához kétség sem férhet, függetlenül attól, hogy a héten, vagy esetleg később gyűjti be az aranyérmet a HFC: az eddigi 25 mérkőzést veretlenül hozták le

Marton Bencéék

, mindössze három alkalommal nem gyűjtötték be a három pontot, ebből az egyik éppen a hétvégi mérkőzés odavágója, a

sándorfalvi 1-1 alkalmával

történt. Az utóbbi nyolc meccsén mindig legalább négy gólt szerző (!) vásárhelyi támadóalakulat vasárnap sem állna le, amely a hét közben 11 gólig jutott a kupamérkőzésen a Kiskundorozsma otthonában, így magabiztosan jutott be az elődöntőbe.

Online

Vasárnap 17 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Hódmezővásárhelyi FC - Sándorfalva SK megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésről. Szurkoljon velünk kedvenceinek!

„Természetesen mindenki fejében ott van, hogy vasárnap bajnokok lehetünk, de nem hiszem, hogy ez gondot okozhat, inkább pozitív oldalról lehet egy plusz motiváció, pláne, hogy hazai környezetben játszunk. Ugyanúgy készülünk, ahogy eddig szoktunk, annyi eltérés volt, hogy szerdán az edzés helyett kupameccset játszottunk, csütörtökön pedig igazából egy pihenőnapot tartottunk. Ha nem ezen a meccsen múlna a bajnoki címünk, akkor is minden áron a győzelemre törekednénk, különösebben nem akarunk ebből nagy dolgot csinálni. Örülünk neki, hogy sikerült ilyen hamar eljutni olyan különbségre, hogy gyakorlatilag a kezünkben van a bajnoki cím, de azért a legfontosabb tényező nekünk a feljutás, és mivel még nem dőlt el, hogy lesz-e osztályozó, e miatt nem szabad semmit sem szabad könnyelműen vennünk, oda kell figyelnünk. A legfontosabb két mérkőzés még hátra van nekünk a június folyamán, igyekszem úgy tartani a fiúkat, hogy ne ez számítson, hogy bajnokok leszünk-e vasárnap, nem akarunk agyonünnepelni semmit, büszkék leszünk rá, hogyha sikerül, de készülünk az osztályozóra – amennyiben lesz” – mondta el portálunk érdeklődésére

Bódi Attila

, a Hódmezővásárhelyi FC vezetőedzője. Való igaz, a HFC céljai elérésének érdekében még két nagyon fontos mérkőzés mindenképpen vár majd a csapatra, persze ehhez először be kell gyűjteniük a bajnoki címet, de nehezen elképzelhető, hogy az öt fordulóval a vége előtt leadná az együttes a 13 pontos előnyét a második Tápéval szemben. Ugyanakkor kérdés, hogy jót tehet-e a vásárhelyieknek, ha nem kell majd teljes fordulatszámon pörögniük az esetleges osztályozóig? „Elviekben biztos, hogy jobb lenne, ha komolyabb tétmeccseket is játszanánk addig, ennél nálunk jóval nagyobb klubok, sztárcsapatok is belebillentek ilyen dolgokba. Ettől függetlenül egyszerűen próbáljuk a dolgainkat elintézni” – fogalmazott a HFC mestere. Bódi Attila egyedül a Mindszenten kiállított

Szabó Dávidra

nem számíthat, a keret többi tagja azonban rendelkezésére áll a vásárhelyi trénernek, sérülés miatt nem kell nélkülöznie senkit sem a vasárnapi találkozón.

A Hódmezővásárhelyi FC várható kerete:

Vígh, Kovács K. (kapusok), Antal, Kökény, Lazinica, Varga, Szilágyi, Faragó, Nikutovic, Maravic, Fábián, Marton, Bertók, Tóth, Nagy A.

Nem ünnepelni mennek

Sorban a harmadik nehéz meccsére készül a Sándorfalva SK, amely két 3-3-s döntetlennel a háta mögött érkezik Hódmezővásárhelyre vasárnap, azonban merőben más volt a két találkozó. A SZVSE otthonában 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek

Kalapács Zoltánék

, azonban meg kellett elégedniük az egy ponttal, míg az előző fordulóban a Mórahalom ellen bár hiába szereztek korán vezetést

Antal Róbert

tanítványai,

Veselin Guberinic

utolsó pillanatokban értékesített büntetőjével sikerült otthon tartaniuk egy pontot úgy, hogy mintegy 10 percet emberhátrányban kellett játszaniuk a góllövő listát 20 találattal vezető

Nikola Romic

kiállítása miatt. A robosztus csatár hiányozhat a vendégektől vasárnap, ugyanakkor a Sándorfalva már többször megmutatta, hogy képes a végsőkig küzdeni, erre pedig szüksége lehet a HFC otthonában is. „Valóban nem lesz egyszerű dolgunk, főleg annak tükrében, hogyha a Vásárhely otthon nyer, akkor bajnok, ez nyilván nem a legjobb felállás, de mi nem ünnepelni megyünk, hanem labdarúgó mérkőzést játszani, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogyha nem is győztesen, de ne vesztesen hagyjuk el a hadszínteret” – fogalmazott Antal Róbert, a Sándorfalva vezetőedzője. Érdekesség, hogy a Sándorfalva az egyik legjobb idegenbeli teljesítményt nyújtja a szezonban, mindössze háromszor kapott ki otthonától távol Antal Róbert együttese, míg hazai pályán négyszer maradt pont nélkül, legutóbb pedig november közepén, az Algyő otthonában hagyta el vesztesen a játékteret a sándorfalvi együttes, amely egyike azon három együttesnek, akik pontot tudtak rabolni a HFC-től a szezon során. „A játékosok abszolút profi hozzáállását mutatja a múlt heti meccs is, biztos vagyok benne, hogy nem fogunk megijedni a Vásárhely ellen sem, aztán hogy ez mire lesz elég, az kiderül majd a mérkőzésen” – tette hozzá a sándorfalviak mestere. A két csapat közelmúltbeli egymás elleni csatáit megvizsgálva kiderül, hogy a Hódmezővásárhely 2013 októbere óta nem tudott nyerni a Sándorfalva ellen bajnokin: az idei szezonban a már említett mérkőzésen Sándorfalván 1-1-et játszott a két csapat, ahol a hazaiak gólját az a

Denis Lazinica

szerezte, aki tavasszal már a HFC-t erősíti, míg a tavalyi szezonban szinte napra pontosan ugyanakkor, mint a vasárnapi mérkőzés (május 11.) 2-2-re végeztek a felek Vásárhelyen úgy, hogy kétszer tudott egyenlíteni a Sándorfalva. A legutóbbi HFC-siker 2013 októberében született, amikor idegenben tudta legyőzni a Sándorfalvát a vásárhelyi együttes (0-1), viszont a 2012/13-as szezonban például oda-vissza legyőzte a HFC-t a Sándorfalva, amely a múltban tehát többször idegenben is borsot tudott törni a vásárhelyiek orra alá. A Sándorfalvából várhatóan csupán a kiállított Nikola Romic fog hiányozni, a keret többi tagja egészséges, így bő kerettel dolgozhat Antal Róbert is vasárnap.

A Sándorfalva SK várható kerete:

Mikovic, Sáringer (kapusok), Drogba, Dargó, Farkas, Mucsi, Guberinic, Kanász, Takács G., Kalapács, Romic, Vizin, Széll, Gémes, Törköly, Fodor, Tóth, Bálint.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén: (2014. november 30.)

Sándorfalva SK – Hódmezővásárhelyi FC 1-1 (0-0)

Sándorfalva, 100 néző. Vezette: Szalai Szabolcs István (Minda Gábor, Juhász Mihály).

Sándorfalva:

Batik – Tóth L., Kanász-Nagy G., Drogba, Széll, Farkas, Lazinica, Guberinic V., Gémes, Takács, Romic.

Vezetőedző:

Antal Róbert.

HFC:

Vígh – Tóth J., Kökény, Brizik-Bodrogi, Marton, Szilágyi, Varga, Kerepeczki, Szabó (Bertók 81′), Dordevic, Nikutovic.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Lazinica (79′), ill. Nikutovic (58′).

Sárga lap:

Romic (65′), Drogba (72′), Farkas (83′), ill. Varga (28′), Kökény (66′), Szilágyi (85′).

Így játszottak a csapatok 25. fordulóban

Mindszent SE-Hódmezővásárhelyi FC 1-5 (0-3)

Mindszent, 150 néző. Vezette: Dobai János (Gera Ferenc, Juhász Mihály).

Mindszent:

Szabó Á. – Szobácsi, Kispál, Szabó B., Galambosi, Tóth Cs., Szecskó, Rideg, Antal S., Pálinkó (Terbán, 66’), Mihály.

Vezetődző:

Korom Ernő.

HFC:

Vígh – Antal K., Kökény, Lazinica, Varga R., Szilágyi (Bertók, 57’), Szabó D., Faragó B., Nikutovic (Tóth J., 81’), Maravic (Marton, 66’), Fábián.

Vezetőedző:

Bódi Attila.

Gólszerzők:

Antal (84’,öngól), ill. Szilágyi (12’), Varga R. (38’), Lazinica (41’) Bertók (63’,88’).

Kiállítva:

Szabó D. (68’)

Sándorfalva SK – Mórahalom VSE 3 – 3 (1-2)

Sándorfalva, 200 néző. Vezeti: Soós István (Halász József, Fodor Lajos).

Sándorfalva:

Mikovic – Drogba (Széll, 59′), Dargó, Farkas, Mucsi (Törköly, 67′), Guberinic, Kanász, Takács G., Kalapács, Romic, Vizin (Gémes, 85′).

Vezetőedző:

Antal Róbert.

Mórahalom:

Halász – Takács A. (Barna, 64′), Szücs, Udvari, Márki, K. Tóth, Zsoldos, Zámbori (Tóth L., 85′), Magyar, Szalma, Szőke (Gonda – a szünetben).

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Szücs (5′, öngól), Romic (55′), Guberinic (90+2′, büntetőből) ill. Magyar (23′), Szőke (30′), Szalma (63′)

Sárga lap:

Romic (40′), Kanász (41′), Takács G. (80′)

Kiállítva:

Romic (81′)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.