Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: az állandóság mellett maradna a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_kormend_mj54_bonifert_domonkos

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége keddi ülésén döntött a jövő évi versenykiírásról: a legfontosabb kérdésben, a foglalkoztatható légiósok számát tekintve a testület úgy határozott, a 12-es meccskeretben 5 nem hazai nevelés kaphat szerepet az ősztől. A Naturtex-SZTE Szedeák ügyvezetőjénél, Bonifert Domonkosnál érdeklődtünk arról, hogyan érintheti a szabályozás a szegedi együttest.

Az MKOSZ elnöksége a légiós-kérdés mellett arról is döntött, hogy nem emeli meg az élvonal létszámát, így a következő szezonban is 14 csapattal indul el az NB I/ A csoport. A külföldi játékosokkal kapcsolatban a következő szezonban a 12-es meccsre nevezett keretből maximum 5 fő lehet nem hazai nevelésű, ez pedig plusz két helyet jelent az idei szabályozáshoz képest, amikor a 12-es meccskeretből minimum 9 főnek magyar állampolgárságúnak kellett lennie. Ugyanakkor a honosított, kettős állampolgárságú játékosok külföldinek fognak számítani a bajnoki szezontól, így például a Szedeák keretéből Ivan Stefanovic vagy Davorin Kuntic már mindenképpen légiósnak számítana, hiába van magyar állampolgárságuk.

„Valószínűnek tartom, hogy az állandóság mellett próbálunk maradni, a tavalyi külföldi kontingensből az első számú célunk, hogy Branko Jereminovot és Andrija Ciricet meg tudjuk tartani. Darko Balaban megtartására minimális esélyünk van, bár mindenképpen meg fogunk próbálkozni ezzel is. Ezt követően jöhet a fent maradó két státusz betöltése, amit még nem tudunk, hogy egyáltalán be akarjuk tölteni ezeket a pozíciókat. Azt gondolom, hogy az U21-es csapatból Révész Ádám, Mike János vagy Demeter Attila sokkal komolyabb szerepet kaphat jövőre, közülük Révésznek és Mikének már idén is voltak jó meccseik, nekik most már muszáj lesz még több időt adni, persze ha ezt kiérdemlik a munkájukkal. Vágvölgyi Ákossal kapcsolatban kérdéses, hogy mikorra tud felépülni a súlyos sérüléséből, egyelőre remekül halad a rehabilitációja, Meleg Károlynak pedig még sokat kell dolgoznia. Szeretnénk maradni ennél a fiatal, szegedi, magyar koncepciónál” – fogalmazott portálunk kérdésére Bonifert Domonkos, a Naturtex-SZTE Szedeák ügyvezetője.

A mérkőzésekre nevezhető 12 főből tehát az új szezontól az öt külföldi mellett hét magyarnak kell lennie minimum, az új szabályozás értelmében pedig az tekinthető magyarnak, aki 1998. december 31-e előtt született, és 22 éves koráig legalább 30 hónapot szerepelt Magyarországon, illetve 1999. január 1-je után született, és 21 éves koráig legalább 30 hónapot szerepelt Magyarországon. „Szegény Davorin Kuntic éppen idén lett 22 éves, ő lett volna az egyetlen játékos a bajnokságból, aki ebbe a státuszba befért volna. Az elsődleges célunk a jövő évi csapat építésénél, hogy Jereminovot és Ciricet meg tudjuk tartani. Kiss Zsolt és Molnár András maradása triviális kérdés, és úgy néz ki, hogy maradnak is. Valószínű egyébként, hogy nem használjuk ki ezt az öt státuszt, ennek pedig szerintem lesznek anyagi konzekvenciái is, mert minden európai bajnokságban úgy van, hogyha ilyen sok külföldit engednek játszani” – tette hozzá az ügyvezető. A szabályozás szerint az ötödik, és a további légiós játékengedélyének kiváltása négy millió forintba kerül a csapatoknak, így a kisebb költségvetésű klubok valószínűleg nem engedhetik meg maguknak azt, hogy kihasználják az összes státuszt.

Bonifert Domonkos elmondta, egészen június végééig dolgoznak együtt az U21-es bajnokságban bronzérmet szerzett fiatalokkal, akiknek idei teljesítményüket hatalmas dolognak tartják a klubnál.

Öt légióssal vághatnak neki a következő szezonnak az NB I-es kosárlabdacsapatok, a Szedeák Jereminovot és Ciricet mindenképpen megtartaná.http://szegedma.hu/?p=541761

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 27.

Közösség

Székelyföld nyerte a 15. Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A nagyszabású torna az Ismerős Arcok koncertjével kezdődött és székelyföldi sikerrel zárult.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: egy góllal kapott ki Veszprémben a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál