Sport

Kiss Zsolt: Nagy eredmény lenne a Szedeáktól egy újabb negyeddöntő

Kiss Zsolt: Nagy eredmény lenne a Szedeáktól egy újabb negyeddöntő

2015. május 26., kedd
Kiss Zsolt: Nagy eredmény lenne a Szedeáktól egy újabb negyeddöntő
sportoloi_dijak09_gs

Szeged Sportolója kitüntetést vehetett múlt héten a városházán Kiss Zsolt, a férfi kosárlabda NB I/A csoportban szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya.

A mesteri tripláiról és széles mosolyáról ismert játékos 2004-ig a szegedi klubnál pallérozódott, majd tehetségét kamatoztatandó a paksi Atomerőmű SE-hez igazolt. A tolna megyeiekkel három bajnoki címet (2005, 2006, 2009) és két Magyar Kupát (2005, 2008) nyert. A 2010/2011-es szezon előtt visszatért az éppen akkor az A csoportba visszajutott Szedeákhoz, amelynek azóta is oszlopos tagja. Az elmúlt idényben 32 meccsen 28,9 játékpercet és 6,78 pontot átlagolt, utóbbiból 6-ot triplákból. Egyik

legjobb teljesítményét

tavaly novemberben a Nyíregyháza otthonában nyújtotta, ahol 33 pontot szórt, amit tíz hárompontos alapozott meg. A

szerdai ünnepségen

elhangzottak szerint eddigi sportpályafutása elismeréseként tüntette ki a szegedi önkormányzat a Szeged Sportolója díjjal.

- Talán kijelenthető, hogy Önt egy jó kedélyű, de mindig szerény embernek ismeri Szeged. Hogyan értékeli az elismerést, mennyire esik jól Önnek, hogy ezáltal is egy kicsit a rivaldafénybe kerül?

- Bevallom, ilyenkor egy picit zavarban vagyok. Persze, a meccseken is nézők előtt játszik az ember, és ő van a központban. Az azonban azért mégis más, hiszen olyankor napról-napra arra készülök, hogy megmutassam, mit tudok. Ez a mostani viszont még egy picit szokatlan helyzet számomra, de nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ebben a díjban részesültem, és nagyon boldognak érzem magam ettől. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik gondoltak rám!

sportoloi_dijak11_gs

- Jelent-e plusz motivációt a jövőre nézve ez a kitüntetés az Ön számára, esetleg ad-e bármiféle megerősítést az eddigi pályafutására vonatkozóan?

- Mindekinek jól esik, ha elismerik a munkáját, és igaz ez a sport esetében is. Mindenképpen ösztönzőleg hat.

- Vajon ez a kitüntetés szól-e egy kicsit Önön mint a csapat meghatározó játékosán keresztül a történelmi szezont maga mögött tudó Naturtex-SZTE-Szedeáknak is?

- Azt gondolom, hogy ez egyértelmű. Már amikor értesültem a hírről, akkor is biztos voltam benne, hogy bár én kapom a díjat, de ez a csapat érdeme is egyben. Ezáltal a csapattársaimnak és az edzőimnek is egy nagy köszönömmel tartozom. Mivel csapatsportról beszélünk, nélkülük ez biztosan nem jött volna össze nekem.

- Nyilván ez nem egy könnyű feladat, de miként lehetne összehasonlítani a Pakson elért sikereit a Szedeáknál töltött időszakkal, kiemelve persze az idei szezonban elért negyeddöntős szereplést?

- Ebben talán az lehet a kulcs, ha az ember a helyén kezeli a dolgokat. Nyilvánvaló, hogy Szegeden senki sem várja a Szedeáktól, hogy bajnokságot nyerjen, vagy akár csak dobogóra kerüljön, mert ehhez nincsenek meg a minimumfeltételek. Pakson viszont óriási csalódás volt, ha nem jutott legalább a négybe a csapat. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy bár természetesen egy bajnoki címet nem szeretnék elbagatellizálni, hiszen az volt a pályafutásom csúcsa, amelyet semmi sem fog überelni, de azért az itteni nyolcba jutás nagyon közelít hozzá. A realitásokat nézve mindkettő egy nagyon jó eredmény.

- Egy ilyen siker után mi lehet a következő feladat, mit élne még át szívesen a pályafutása során Szegeden?

- A tapasztalt edzők és sportvezetők mindig azt mondják, hogy egy bajnoki címet megszerezni sem könnyű, megtartani viszont még nehezebb. Ha ezt most lefordítjuk a mi helyzetünkre, akkor azt mondhatom, a play-off újboli elérése egy nagyon nagy tett lenne. Ugyanakkor most még nagyon messze van a következő évad, úgyhogy egyelőre nehéz még ilyen jellegű ígéreteket megfogalmazni.

A Szeged Sportolója kitüntetésben is részesült Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitányával beszélgettünk!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.