Sport

Kézilabda: utolsó szegedi meccsére készül Vadkerti Attila

Kézilabda: utolsó szegedi meccsére készül Vadkerti Attila

2015. május 18., hétfő
Kézilabda: utolsó szegedi meccsére készül Vadkerti Attila
vadkertiattila_pick_veszprem_mj-28

Kedden, a Veszprém elleni bajnoki döntő második mérkőzésén fut ki utoljára Pick játékosként az újszegedi sportcsarnokba a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya, Vadkerti Attila. A szélsőre nem számít jövőre Juan Carlos Pastor vezetőedző, aki bajnoki címmel búcsúzna felnőtt pályafutása egyetlen csapatától.

Utolsó szegedi meccsét játssza kedden 18 órától a klub leghűségesebb játékosa,

Vadkerti Attila

. A kapitánynak még egy éves szerződése van a klubbal, azonban

Juan Carlos Pastor

nem számít rá a jövőben, így a keddi, Veszprém elleni bajnoki döntő második mérkőzése lesz Vadkerti Attila számára az utolsó tétmérkőzés, amit a MOL-Pick Szeged színeiben vív. Abban a csapatban, amelyben tizenhatodik idényét tölti, felnőtt pályafutása során végig a szegedieket erősítette, a klubbal pedig 2007-ben bajnoki címet, 2014-ben EHF-kupát, 2006-ban és 2008-ban pedig Magyar Kupát nyert. 2009 óta a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya, május 19-én viszont utoljára fut majd ki az újszegedi sportcsarnok parkettájára a csapat játékosaként.

Bajnoki címmel búcsúzna

„Kavarognak az érzések bennem jelenleg. Gyönyörű 16 évet töltöttem itt, imádom ezt a várost, nagyon nehéz elképzelni azt, hogy nem fogok a Szegedben játszani vagy edzeni, vagy azt, hogy nem kell bennem a csarnokba edzeni a következő szezontól. Viszont most komoly feladat vár ránk attól függetlenül, hogy ez az itthoni utolsó mérkőzésem, szeretném győzelemmel befejezni, sőt továbbmegyek, megkoronázni úgy ezt a 16 évet, hogy megkoronázzuk egy bajnokság megnyerésével. Kedden lesz erre az első lehetőségünk, hogy megtegyük e felé az első lépést” - nyilatkozta portálunk érdeklődésére Vadkerti Attila, a MOL-Pick Szeged búcsúzó balszélsője. A csapatkapitány kifejtette, a svéd

Källman

személyében egy nagyon komplex játékos van a posztján, aki az egyik legjobb védekező játékosa az együttesnek, így nehéz dolga volt idén. „A tavalyhoz képest sokkal kevesebb szerep hárult rám. Az, hogy nem számítanak rám jövőre, meglepett, mert van még szerződésem egy évre, de most jelen pillanatban csak azon vagyok, hogy amit még nekem szánnak feladatként itt a csapatnál, azt minél jobban megoldjam, valamint a csapat is ezt tegye. Meglepett a dolog, de ilyen a kézilabda, ilyen a kézilabdás élet, ezt el kell fogadni, és előre kell tekinteni” - fogalmazott a döntéssel kapcsolatban Vadkerti Attila. A balszélső a jövőjéről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, a szezon lejárta után derülhet majd ki, hogy hogyan alakul Vadkerti Attila útja a folytatásban. „Jelen pillanatban ezzel még nem foglalkozok különösebben, hiszen nem is lehet, még dolgoznom kell a Szeged színeiben, a Szegedért kell küzdeni” - tette hozzá a Pick csékája.

pick_oroshaza29_gs_vadkerti_attila

Ahhoz, hogy Vadkerti Attila álma megvalósuljon, kedden, a bajnoki döntő második mérkőzésén mindenképpen nyernie kell a MOL-Pick Szegednek, hiszen a két győzelemig tartó párharc első felvonását a Veszprém nyerte, így 1-0-ra vezet, újabb sikerével pedig már a bakonyiakhoz kerülne az aranyérem. „Azt a formát kell átmentenünk, ahogyan szombaton az első 45 percben játszottunk. Szegeden már megmutattuk többször is, hogy érkezhet ide bármilyen csapat, mi képesek vagyunk megverni. A szegedi közönség segítségével én nagyon nagy esélyt látok arra, hogy nyerni fogunk, bízom is ebben. Eddig is mindig mindent odatettek a csapat tagjai, nyilván kicsit több emóció lesz a keddi mérkőzésben. A Veszprém elleni mindig egy presztízs mérkőzés, ahol mindenki győzni szeretne, a csapattársak részéről is talán több emóció lesz, és talán a hangulat is más lesz majd” - tekintett a keddi mérkőzésre Vadkerti Attila. A kapitány elmondta, még nem mert belegondolni abba, hogy milyen érzés lesz utoljára kifutni az újszegedi sportcsarnokban a Pick játékosaként, még terelgeti ezeket a gondolatokat egyelőre. Az biztos, hogy Vadkerti Attila nélkül nem ugyanolyan lesz a MOL-Pick Szeged, mint vele volt.

16 év után kedden búcsúzik a MOL-Pick Szegedtől a gárda csapatkapitánya, Vadkerti Attila.http://szegedma.hu/?p=539048

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.