Sport

Kézilabda: elmaradt a bravúr, második a Veszprém

Kézilabda: elmaradt a bravúr, második a Veszprém

2015. május 31., vasárnap
Kézilabda: elmaradt a bravúr, második a Veszprém
veszprem_barca_donto

A második helyen végzett az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában 28-23-ra kikapott a spanyol Barcelonától. A sorozat gólkirálya a magyar csapat szerb átlövője, Momir Ilic lett 114 találattal.

A katalán együttes remekül védekezett, és már a szünetben 14-10-re vezetett. Veszprémi részről ezúttal elmaradt a Kiel elleni szombati elődöntő remek játéka. A folytatásban is csak felvillanásai voltak a fokozatosan fáradó magyar bajnoknak, amely egyszer még feljött 19-17-re, de a hajrát nem bírta. A Barcelona kilencedik alkalommal győzött a BL-ben, illetve a jogelőd BEK-ben. Változatlanul az 1982-es Budapesti Honvéd az egyetlen magyar győztese a legrangosabb sorozatnak.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

FC Barcelona (spanyol)–MKB-MVM Veszprém 28–23 (14–10)

Köln, 20 000 néző. Vezette: Din, Dinu (románok)

Barcelona:

Saric – Tomás 5, R. Entrerríos 4, Sorhaindo, N. Karabatic 6, Morros, V. Sigurdsson 6. Csere: K. Lazarov, Gurbindo 3, Nöddesbo 3, Sarmiento 1. Edző: Xavier Pascual

Veszprém:

Alilovic – Marguc 2, Nagy L. 8, Chema Rodríguez, Sulic 2, Ilics 5 (1), Iváncsik G 1. Csere: Mikler (kapus), Schuch, Terzic, Gulyás 2, Zeitz, Lékai 1, Nilsson 2. Edző: Carlos Ortega

Kiállítások:

10, ill. 10 perc

Hétméteresek:

–, ill. 1/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.