Bulvár

Idén is megrendezik a Magyar Világtalálkozót

Idén is megrendezik a Magyar Világtalálkozót

2015. május 12., kedd
Idén is megrendezik a Magyar Világtalálkozót
SZS20140520_magyarok_vilagtalalkozoja_020

Konferenciák, kulturális gálaműsor, könyvbemutatók és a pünkösdölő néphagyományok felelevenítése is várja az érdeklődőket az V. Magyar Világtalálkozón május 22. és 31. között országszerte.

Tanka László

, a világtalálkozó elnöke a rendezvényről tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet a Világfaluban május 30-án és 31-én zajló programokra. A budapesti Syma Rendezvényközpontban egyebek mellett jurta sátrak, szabadtéri látványkonyha, egészségkonferencia, palóc lakodalom, magyar nóták közös éneklése, valamint Ázsia- és Afrika-fórum szórakoztatja a látogatókat, emellett bemutatkozik az eseménysorozat díszvendége, a Vajdaság is. A találkozó eseményei több helyszínen, többek között Budapesten, Szegeden és Ópusztaszeren zajlanak. A díszünnepséget május 26-án tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol fellépnek a budapesti Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészei, valamint a Liszt Ferenc Általános Iskola kórusa. Az ünnepségen átadják a Világ Magyarságért közéleti és művészeti elismerést, a Tiszteletbeli Magyar címet és az Összefogás a Magyarságért Díjat. Valamennyi kitüntetett az elismerő dokumentum mellé

Józsa Judit

erdélyi keramikusművész Életfa-kereszt - Megmaradásunkért című alkotását kapja ajándékként. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban május 24-én a pünkösdölő néphagyományokat elevenítik fel, május 25-én Gyere haza, várunk! címmel rendeznek ifjúsági napot. Május 23-án Aranyosapátiban négyeshatármenti találkozót, Szegeden 24-én gazdasági és kulturális fórumot, 25-én lobbikonferenciát és emlékavatót tartanak. Az Óbudai Egyetem május 27-én nemzetközi tudományos tanácskozásnak, az OKISZ-székház Magyarsághíd címmel nemzetközi gazdasági fórumnak és üzletember-találkozónak ad otthont. Május 28-án a budapesti Stefánia Palotában

Mága Zoltán

hegedűművész ad koncertet, míg a budapesti Thomas Hotel melletti konferenciateremben Quo vadis Európa? címmel rendezik meg a társadalmi párbeszéd fórumát, másnap a Bujdosó Székely Étteremban kulturális, szabadidős és szórakoztató programok várják a közönséget. Az eseménysorozat részeként május 22-én világtalálkozói csoport indul Csíksomlyóra és Madéfalvára. A világtalálkozóhoz kapcsolódva Balatonlellén, Balatongyörökön, Kaposváron, Örkényben és Esztergomban is szerveznek további eseményeket. A fesztivál célja, hogy határokon átívelve lehetőséget teremtsen az együttműködésre a magyar értékvilág bemutatásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.