Közélet

Harmadszor rendezték meg a Vajdasági Vágtát a Nemzeti Vágta előfutamaként

Harmadszor rendezték meg a Vajdasági Vágtát a Nemzeti Vágta előfutamaként

2015. május 23., szombat
Harmadszor rendezték meg a Vajdasági Vágtát a Nemzeti Vágta előfutamaként
Vajdasági Vágta

Az észak-bánsági Moholt képviselő Szerbák Zoltán ért be elsőnek szombaton a harmadik alkalommal megrendezett Vajdasági Vágtán Perun nevű lovával a Topolya melletti Andrásnépe (Zobnatica) településen - számolt be honlapján az eredményről a szabadkai Pannon RTV.

Második a kishegyesi

Cékus Árpád

lett Gádzsóval, harmadikként pedig

Dudás József

ért célba Oromhegyes színeiben Cézárral. A három lovas képviseli majd a Vajdaságot a budapesti Nemzeti Vágtán szeptemberben. A Nemzeti Vágta délvidéki előfutamára huszonegy délvidéki település nevezte be lovát és lovasát. A helyszíni jelentések szerint a rossz idő ellenére több ezren látogattak ki a lovas ünnepre, amelyen a futamok mellett lovasbemutatót, huszárbemutatót, lovasíjász bemutatót, fogathajtó-versenyt, valamint különböző szórakoztató programokat tartottak. A szervezők becslése szerint első alkalommal 8 ezer, tavaly pedig kicsivel több, mint 10 ezer látogatója volt az eseménynek. Idén először Kishuszár Vágtát is szerveztek, amelyen a 10-16 éves gyerekek vettek részt kisebb növésű, maximum 138 centiméter magas lovakon. A Vajdaságban elsősorban az ügetősportnak van hagyománya, de egyre népszerűbb a fogathajtás és az akadályugratás is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.