Közélet

Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök

Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök

2015. május 9., szombat
Hallássérült gyerekeknek segítettek a polgárőrök
siket_gyerekek_morahalom

A fák és madarak napján a szegedi Klúg Péter Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola hallássérült diákjai különleges lehetőséget kaptak: az újonnan épült mórahalmi Mini Hungary Parkba várták őket.

Ezután a Bivalyrezervátumnál levő rendezvényközpontban tölthettek el egy teljes napot a hallássérült diákok. Az intézmény vezetője a két programhely közötti távolság miatt kérte az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesület segítségét. A szegedi polgárőrök, a Röszkei Polgárőr Egyesület segítségével és közreműködésével megszervezték a sérült gyermekek szállítását. A siket és nagyothalló és mozgáskorlátozott fiatalok nagy örömmel fogadták a két polgárőr egyesület segítségét. A tanárokkal közösen megszervezték a mórahalmi nevezetességekhez, programokhoz való odajutást. A gyerekek nagyon élvezték az utazást, és a polgárőr gépjárműveket szinte teljesen birtokba vették a nebulók. A polgárőrökkel való kommunikációban jelbeszéddel segített

Szabadi Diána

szépségkirálynő, a Magyarországi Siketek Szépe, aki maga is alsóvárosi polgárőr. A jó hangulatú program után a gyerekek szinte alig akarták elengedni az önkéntes feladatot ellátó polgárőröket. Az iskola igazgatója

Horváth Norbert

megköszönte a két egyesület tagjainak önzetlen és gyors segítségét. Fontosnak és hasznosnak ítélte a polgárőrök tevékenységét. Hiszen látható volt, hogy a sérült embertársainkkal közösen eltöltött idő közelebb hozta egymáshoz a polgárőröket és a hallássérült fiatalokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.