Írjon nekünk

Közélet

Finisszázs a Lobbyban – Szabó Tibor kiállítását búcsúztatták + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

finisszazs23kf

Nem csupán baráti találkozók és üzleti megbeszélések színhelye a Lobby Café, hanem művészeti galériaként is funkcionál. Szabó Tibor alkotásait egy hónapja csodálhatják meg ott a műkedvelők, most egy különleges rendezvényen, Finisszázson búcsúztak a festményektől, hamarosan ugyanis újabb alkotások díszítik majd a Kárász utcai kávézót.

„Azt szeretnénk, hogy a Lobby Café – ahogy a nevében a jelzi – a vállalkozók, üzletemberek és a szegediek kedvelt találkozópontjává váljon” – nyilatkozza portálunknak a kávézót üzemeltető cég ügyvezetője, Petykó Zoltán a Lobby novemberi megnyitása után. Azt is hangsúlyozta, hogy a Gulácsy Lajos Terem hagyományaihoz hűen művészeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, s ezzel amellett, hogy egyfajta pluszt adnak vendégeiknek, a hely szellemét is megőrzik. Januárban Madarassy István ötvös- szobrászművész, valamint Hegedűs Tünde festőművész farsangi, karneváli hangulatot idéző akrilképeivel nyitott a Lobby Café Galéria, ahol most Szabó Tibor filozófus, festő és grafikus műveitől különleges módon búcsúztak, Finisszázsra invitálva a műkedvelőket.

A Lobby Café Galéria művészeti vezetője, Hegedűs Tünde a rendezvényen elmondta, Szabó Tibor szívéhez közel áll Olaszország, az európai kultúra, és ez megjelenik alkotásainak színvilágában, hangulatában is. Szabó Tibornak több mint 200 tudományos írása jelent meg, és több mint 60 hazai és nemzetközi konferencián tartott előadást. 1994 óta rendszeresen készít grafikai munkákat, pasztellképeket, olajképeket és vegyes technikájú festményeket; művészeti írásai jelennek meg folyóiratokban és katalógusokban. „Egyéniségéből és munkájából fakadóan rengeteget utazik, és mindenütt készített grafikákat, festményeket. Itt a Lobbyban is ezt a sokszínű világot tárja elénk, mely jól illeszkedik a kávézó olaszos hangulatához” – fogalmazott Hegedű Tünde. Szólt arról is, hogy a Fekete Sas Szalonban jubileumi tárlatot rendeztek Szabó Tibor alkotásaiból, s részben onnan válogatták ki azokat a műveket, amelyek a Kárász utcai kávézóban láthatóak, így kapcsolja össze a két a művészeti koncepció. Szabó Tibor a Finisszázs vendégeit körbekalauzolta a kávézóban, és minden egyes képének keletkezéséről szólt a közönséghez.

„Vendégeinknek érdekes a reakciója: a galériát részben nagy örömmel fogadták, mások pedig észre sem veszik, hogy festmények között üldögélve kávéznak vagy vacsoráznak, mert ehhez vannak hozzászokva” – mondta el a Lobby Café Galéria eddigi tapasztalatait Petykó Zoltán. Hozzátette, egy hosszabb folyamat lesz, míg a szegediek tudatába beépül, hogy a Lobbyban bizony a falakra és a kirakatra is érdemes odapillantani.

A Lobby Café és a Fekete Sas Szalon a május 22-e és 31-i között megrendezendő V. Magyar Világtalálkozóhoz is kapcsolódik. A „Határtalan összefogás értékeinkért” jelmondatú rendezvénysorozat keretében május 24-én Gazdaság és kultúra címmel rendeznek fórumot a Fekete Sas Szalonban, míg május 25-én Hogyan lobbizzunk Magyarországért szerte a nagyvilágban címmel hazai és külföldi üzletembereknek és civileknek rendeznek találkozót a Lobby Caféban. Hegedűs Tünde a két rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, céljuk hogy az üzleti hátterét is erősítsék a magyar művészetnek.

Finisszázson búcsúztak Szabó Tibor festményeitől a Lobby Caféban – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=538117

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 16.

Kommentek

Hírzóna

Orwell megjósolta a Facebook-világot is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Apáti Bence cikke.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a csengelei konyhát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Pályázati forrásból több mint 13 millió forintot fordítanak a berendezés modernizálására.

Tovább olvasom

Hírzóna

Grezsa István polgármesterjelölt békét és fejlődést kínál Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hamarosan kezdetét veszi az aláírásgyűjtés.

Tovább olvasom

Aktuál