Bulvár

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat egy csongrádi ápolóval szemben

Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat egy csongrádi ápolóval szemben

2015. május 4., hétfő
Egy idős asszony halála miatt emeltek vádat egy csongrádi ápolóval szemben

Egy csongrádi otthonban gondozott idős nő 2013-as halála miatt emelt vádat egy ápolóval szemben a Csongrád Megyei Főügyészség – tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő hétfőn az MTI-t.

A főügyészség szóvivője közölte, a szociális ápoló-gondozóként dolgozó férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolják. A vádirat szerint a férfi 2013. szeptember 13-án reggel segített az otthon lakóinak fürdetésében: egy már 17 éve ott kezelt, önmagát teljes mértékben ellátni képtelen asszonyt kellett lakószobájából a fürdető helyiségbe egy székkel betolnia. Annak ellenére, hogy a fürdetőszék biztonságosan csak speciális tartozékaival volt mozgatható, a vádlott az eszközt – a benne ülő sértettel együtt – belökte a helyiségbe. A lökés hatására a szabadon guruló szék felborult, és a sértettel hanyatt esett. Az asszony beverte fejét a helyiség padlójába, és elvesztette eszméletét. A sértetthez mentőt hívtak, kórházba szállították, ahol megműtötték, ennek ellenére tíz nap múlva – az esés során elszenvedett sérülései miatt – elhunyt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádol a főügyészség egy szegedi szociális ápoló-gondozót - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=534086

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.