Közélet

Duxné Velcsov Katalin maradt a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának vezetője

Duxné Velcsov Katalin maradt a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának vezetője

2015. május 20., szerda
Duxné Velcsov Katalin maradt a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának vezetője

Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke 2015. május 15-től 2020. november 4-ig terjedő időtartamra Duxné Velcsov Katalin törvényszéki bírót nevezte ki a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának vezetőjévé.

Duxné Velcsov Katalin

a József Attila Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán 1977-ben szerzett summa cum laude minősítéssel diplomát. 1977-től a Szegedi Járásbíróság fogalmazója. Bíró, ügyészi szakvizsgáját 1979-ben szerezte, 1980. június 01. napjától a Makói Városi Bíróságra nyert bírói kinevezést, 1981. július 01. napjától a Szegedi Városi Bíróságon végez ítélkező tevékenységet, ahol is polgári, gazdasági és államigazgatási határozatok bírósági felülvizsgálatával kapcsolatos pereket tárgyalt. 1991. január 1. napjától a Csongrád Megyei Bíróság, mint Cégbíróság megyei bírája, amelynek 2003. április 01. napjától vezetője. A Cégbíróságon törvényszéki bíróként társasági jogra specializált bíróként cégügyek intézésében és alkalmanként első-, illetve másodfokú gazdasági perek tárgyalásában vesz részt. Oktatási tevékenységet végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, valamint Gazdasági Karán, és folyamatosan részt vesz a bírósági fogalmazók képzésében. Közreműködik az Állam- és Jogtudományi Kar záróvizsgáztatásában is. 2012 és 2013 között az Országos Bírósági Hivatal Cégbírósági Munkacsoportjának tagja. 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült, 2012-től címzetes táblabíró.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.