Közélet

Czibere: a kormány elismeri a szociális ágazatban dolgozók munkáját

Czibere: a kormány elismeri a szociális ágazatban dolgozók munkáját

2015. május 29., péntek
Czibere: a kormány elismeri a szociális ágazatban dolgozók munkáját

A kormány ismeri és elismeri a szociális ágazatban dolgozók hősies és elkötelezett munkáját, és tovább dolgozik a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi területen dolgozók életpályájának bevezetésén - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Czibere Károly

a szociális ágazatban dolgozók péntek délutánra meghirdetett demonstrációjával kapcsolatban ismertette a kormány álláspontját. Arról beszélt, a kormány célja, hogy mind anyagilag, mind pedig erkölcsileg megbecsülje, elismerje az ágazatban dolgozók munkáját. Közölte, tavaly, az idén és jövőre összességében mintegy 60 milliárd forinttal nő a szociális szférában dolgozók bére, részben a tavaly bevezetett bérpótlékkal és az idén júliustól bevezetendő bérkiegészítéssel együtt. Emlékeztetett, 2014-ben vezették be - az évi 12 milliárd forint összegű - bérpótlékot, ezt, ahogy idén is, jövőre is biztosítják, továbbá az idén júliustól bérkiegészítést is kapnak az ágazatban dolgozó szakemberek. Ez utóbbira idén 7,6, jövőre pedig 15,3 milliárd forintot biztosítanak a költségvetésben. Arra hívta fel a figyelmet, a mintegy 60 milliárd forint teljes egészében külső forrás, ez azt jelenti, hogy nem az ágazaton belülről csoportosították át a béremelésre szánt összeget. Közölte azt is, a béremelés valamennyi fenntartóra vonatkozik, tehát azt az önkormányzati, a civil és egyházi intézményekben dolgozó szakemberek is megkapják. Azt hangoztatta, a kormány igyekszik megbecsülni az ágazatban dolgozókat, és elszántak abban, hogy a megkezdett munkát folytassák. Ezzel összefüggésben jelezte azt is: kedden újra üléseznek a szociális életpálya elemeit kidolgozó munkacsoportok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.