Közélet

Csepreghy: az új közbeszerzési törvény jelentősen hozzájárul a munkahelyteremtéshez

Csepreghy: az új közbeszerzési törvény jelentősen hozzájárul a munkahelyteremtéshez

2015. május 9., szombat
Csepreghy: az új közbeszerzési törvény jelentősen hozzájárul a munkahelyteremtéshez

Az új közbeszerzési törvény révén egyre több kis- és középvállalkozás férhet hozzá a közcélú beruházásokhoz, ez pedig jelentősen hozzájárul a hazai munkahelyteremtéshez - összegezte a jogszabálytervezetet a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

Csepreghy Nándor

az M1 aktuális csatorna szombati műsorában a kormány legfontosabb célkitűzéseként jelölte meg a kkv szektor megerősítését, ami értékelése szerint csak akkor valósulhat meg, ha jelentősen egyszerűsödnek a közbeszerzési szabályok. A helyettes államtitkár szavai szerint az, hogy például építőipari beruházásoknál az eddig mértéknek mintegy kétharmadát kell anyagi referenciaként letenni a cégeknek az asztalra, azt jelenti, hogy a nagy nemzetközi és hazai cégeken kívül a kisebb vállalkozások is több lehetőséghez jutnak. A több szereplős verseny miatt olcsóbbak lehetnek az állam által vásárolt szolgáltatások, beruházások, több pénz marad a vállalkozásoknál és gyorsabban valósulnak meg a projektek - sorolta. Csepreghy Nándor kitért arra is, hogy az Európai Unióban Magyarország elsőként definiálta újra a közbeszerzési szabályrendszerét, s mindezt az EU-val együttműködve, az Európai Bizottság elvárásainak és a hazai szempontrendszereknek megfelelve tette.

Lázár János

, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy május közepén a közbeszerzések nyilvánosságát növelő törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.