Bulvár

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében

2015. május 11., hétfő
Befejeződött a viharkárok felszámolása Csongrád megyében
Vihar - Viharkárok Csongrádban

Az elmúlt hét végén még mindig a szerdai vihar nyomában dolgoztak az egységek. Összesen hatvan műszaki mentést végeztek el a tűzoltók. Kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítottak el, melyek lakóházakat, melléképületeket és távvezetékeket rongáltak meg. Személyi sérülés sehol sem történt.

Pénteken a tűzoltók folytatták a vihar által okozott károk felszámolását Csongrád megyében. Az egységeknek negyvenhárom helyen kellett beavatkozniuk. A kidőlt fák törzse és ágai megrongálták a épületeket, az utakon pedig akadályozták az autósok forgalmát. Volt, ahol az erős szél a kéményeket döntötte le, máshol a cserepeket sodort le a vihar. A villanyvezetékeket sem kímélte a szerdai ítéletidő, de a hétvégére mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás a megyében. Szombaton még mindig a viharkárok adtak munkát a megye egységeinek. Összesen tizenhárom esetben végezték el a műszaki mentési munkálatokat a szegedi, a kisteleki és a ruzsai egységek. Kisteleken és Csengelén kellett a legtöbb esetben kidőlt fákat, leszakadt faágakat eltávolítaniuk az egységeknek. Harminc körbála égett Balástyán vasárnap délután négy órakor. A lakossági bejelentést követően a szegedi és a kisteleki egységek, valamint a balástyai önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. A bálák veszélytelen környezetben égtek, a tanya épületét a lángok nem veszélyeztették. A tűzoltók védősugár használata mellett széthúzták, majd elégették a bálákat. Két szeméttároló is kigyulladt Szegeden vasárnap. Délután négy órakor a Bécsi körúton, este nyolc órakor pedig a Takaréktár utcában csaptak fel a lángok. A tűzeseteket a szegedi egységek számolták fel. Vasárnap délután négy esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról érkezett bejelentés a szegedi főügyeletre. Szegeden, a Hargitai utcában telefonvezetékre, a Szántó Kovács János utcában pedig egy családi ház melléképületére zuhant egy lehasadt faág. Két csengelei tanyán pedig egy-egy nagyméretű tölgyfa dőlt rá a tanya épületére. A műszaki mentéseket a szegedi és a kisteleki tűzoltók végezték el, személyi sérülés sehol sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.