Közélet

Az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját csökkentené a Jobbik

Az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját csökkentené a Jobbik

2015. május 5., kedd
Az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját csökkentené a Jobbik
racz_tibor_gs

Orbán Viktor huszadik századi gazdaságpolitikában gondolkodik a Jobbik szerint. Rácz Tibor szegedi választókerületi elnök hangsúlyozta: az SZJA 1%-os csökkentése mellett az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját is 5%-ra kell levinni.

"Orbán Viktor huszadik századi elképzelései helyett a Jobbik modern, 21. századi adórendszert kíván megvalósítani" - mondta el kedd délelőtti sajtótájékoztatóján

Rácz Tibor

. A politikus hangsúlyozta: pártja támogatja az 1%-os személyi jövedelemadó-csökkentést, melyet a kormány tervez, sőt már 2010 óta kampányol ennek fontossága mellett indítványok és felszólalások formájában. Rácz Tibor szerint a jobbik gazdaságpolitikája három pilléren nyugszik: Az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfájának csökkentése - ez nagyjából 70 milliárd forintos költséget jelentene, a jobbikos képviselő szerint ugyanakkor csak látszólagos az adóbevétel-kiesés, hisz a lakosság zsebében maradt pénzt a magyar gazdaságba forgatják vissza. A gyermeknevelési cikkek olcsóbbá tételével emellett egy jelentős demográfiai fordulathoz járulhatnánk hozzá, amely hosszú távon újabb százmilliárdokat hozna. Az egykulcsos adózás eltörlése - a párt elsősorban a kis keresetű emberek terhein könnyítene, adóemelést az államtitkárok, miniszterek szintjén tartja elfogadhatónak. A 20. századi adópolitika megváltoztatása - egy termelést elősegítő, átmeneti rendszert szorgalmaz a párt az ipar, mezőgazdaság és turizmus vonalán. Ez hosszútávon új munkahelyeket és gazdasági fellendülést hozna a képviselő szerint.

A szegedi jobbik szerint az SZJA 1%-os csökkentése mellett az alapvető élelmiszerek és a gyermeknevelési cikkek áfáját is 5%-ra kell levinni.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.