Közélet

Átköltöztették a szeretetládát a rókusi templomnál

Átköltöztették a szeretetládát a rókusi templomnál

2015. május 12., kedd
Átköltöztették a szeretetládát a rókusi templomnál
etelt adok etelt kapok

„Ételt adok – Ételt kapok” – hirdeti a zöld szeretetláda a rókusi templomnál a Szent Gellért utcában, amelyet a napokban elköltöztettek a kerítés mellé. Így immár a nap 24 órájában lehet adományt elhelyezni, illetve kivenni a ládából.

„Ezentúl a bejárattól balra, a kerítés síkjában várja az étel-adományozókat és az igénybe vevőket egyaránt a kedves ládikánk” – írja

Somi Béla

az

Ételt adok – Ételt kapok Facebook-os csoportban

. A zöld színű adománygyűjtő ládára immár egy fa lombja vet árnyékot, ami a nyári hőség idején hasznos lesz, illetve a kerítésnél elhelyezett ládához az utcáról is hozzá lehet férni, vagyis nem kell sem az adományozónak, sem pedig a rászorulónak bemennie a kapun a rókusi templom kertjébe. „Így a templomkert esti, vasárnapi bezárása sem lehet akadálya az élelem-adományozásnak, igénybevételnek.Próbáljuk ki, reméljük beválik!” – fogalmaz Somi Béla. Új szeretetládák telepítését is tervezik – derül ki a csoport bejegyzéseiből a közösségi oldalon. A javaslattevők egyrészt Újszegedet és Tarjánt ajánlották a kezdeményezőknek, de még zajlik a javaslatok megvitatása. Ahogy írják, az újabb láda telepítésének előnyei közé tartozik, hogy – mivel lakóhelyükhöz közelebb eshet, mint a rókusi templom – könnyebben megközelíthetik az adományozók és a rászorulók, és ezzel bővülhet azok köre is, akik élelmet adnak.Az Ételt adok – Ételt kapok csoport alapítói várják az ötleteket és javaslatokat is a csoport tagjaitól, hogy Tarjánban vagy Újszegeden, netán mindkét városrészben létesítsenek-e új ládát. Egyben anyagi hozzájárulást is kérnek a szeretetláda elkészítéséhez, vagyis a lakatosmunkához, festéshez és telepítéshez, illetve a későbbiekben a működtetéshez, például a láda felügyeletében és az adományozói kör szélesítésében.

etelt adok etelt kapok 2

Ahogy

megírtuk

,

Mátrai Erika

további hét társával együtt együtt (név szerint:

Somi Béla

,

Gáborné Hegedűs Beáta

,

Limpekné Erzsébet

,

Dobozy Réka

,

Rné Saci

és

Tary Tibor

) kezdeményezte az ételgyűjtő felállítását a pécsi láda mintájára, majd

Kretovics László

, a Szent Rókus-templom plébánosának hozzájárulásával megvalósulhatott a szegedi Ételt adok – Ételt kapok gyűjtőhelye. A láda célja, hogy a benne elhelyezett ételekből bárki elvihet, ügyelve arra, hogy a később érkezőknek is jusson. Az adakozók olyan polgárok, akik saját pénzükön töltik fel a gyűjtőt.

A kerítés mellé költözött az adománydoboz, így már napi 24 órában helyezhetünk el élelmiszert a rászorulóknak.Cikk:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.