Bulvár

Aknázómolyok ellen permetezik a vadgesztenyéket

Aknázómolyok ellen permetezik a vadgesztenyéket

2015. május 7., csütörtök
Aknázómolyok ellen permetezik a vadgesztenyéket

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. élősködők elleni permetanyaggal szórja be a vadgesztenyefákat.

A környezetgazdálkodás felhívja a figyelmet, hogy Szegeden jelenleg a vadgesztenyefák favédelmi permetezése zajlik vadgesztenyelevél- aknázómolyok ellen. Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan. A kezelések hozzávetőleges időpontjáról az alábbi táblázatban tájékozódhatnak.

VárosrészKezelés időpontjaKezelendő növények
Belváros

2015.05.11. éjszaka

vadgesztenye

Belváros, Tarján

2015.05.12. éjszaka

vadgesztenye

Tarján, Rókus

2015.05.13. éjszaka

vadgesztenye

Rókus, Északi városrész, Makkosháza

2015.05.14. éjszaka

vadgesztenye

Újszeged

2015.05.15. éjszaka

vadgesztenye

Móraváros, Alsóváros, Tápé, Kiskundorozsma

2015.05.16. éjszaka

vadgesztenye

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető).

A környezetgazdálkodás kéri, hogy az adott időszakban, este tíz és reggel öt óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:

- lehetőleg zárják az ablakokat - az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek - házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre - gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsák, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.