Közélet

A L.É.T. mozgalom is tesz a köztisztaságért

A L.É.T. mozgalom is tesz a köztisztaságért

2015. május 17., vasárnap
A L.É.T. mozgalom is tesz a köztisztaságért
te_szedd_let05_gs

A hétvégén kicsik és nagyok, családok és idősek egyaránt sokat tettek a lakótelepi környezet köztisztaságáért. A megrendezésre került szemétszedési akcióhoz, a L.É.T. mozgalom is csatlakozott.

"Öt éves korom óta horgászom, a gyerekeim is velem járnak, látják, hogyan néz ki a város és környéke, a vizek partja. Aki megvásárol valamit, kicsomagolja, mindjárt szemetet is tart a kezében, amire már nincs szüksége. Sajnos igen sokszor a legegyszerűbb 'megoldást' választja és eldobja, a szemét azonban nem intelligens, nem mászik be a kukába magától" – mondja el

Balogh Viktor

, a L.É.T. mozgalom önkéntese, a program koordinátora. "Ahol én lakom, igen közel van a várost körülölelő véderdő. Szinte naponta járok át rajta, látom, mit dobálnak szét az emberek. Lusták a kukáig elvinni, sokszor zsákokba rakva, kocsival hordják a garázsok és a csatorna mellé, vagy az erdőbe. A környékbeliek szintén fel vannak háborodva a szemetelésen, mindenki csak mondta, és nem tett ellene semmit" – meséli a koordinátor.

- Kiket várt az idei akcióra?

- Azokat, akiknek bántja a szemét a sok szemét! Felsővárosiakat, Tarjániakat, Göndör sori garázsosokat, Petőfi telepieket. Először

Kothencz János

önkormányzati képviselő és a L.É.T. Egyesület önkéntesei jelentkeztek.

- Mennyi szemetet sikerült összeszedni?

- Nagyon sokan voltunk, és sok zsákot töltöttünk meg, én magam a csatornából is kiszedtem hálóval 2 zsáknyi üveget, flakont, szigetelőanyagot.

- Ön szerint mi lenne a megoldás a szemetelés visszaszorítására?

- A fejekben kellene rendet tenni! A szemetelők gondolkodását kellene megváltoztatni! Nem ártana néhány új kukát is kihelyezni városszerte. A kutyások többsége használja a kis zacskóját, sajnos kukát ritkán találni a közelben, ezért az erdő fáira is feldobálják a töltésről a csomagokat, ami hónapokig 'díszíti' az erdőt. A L.É.T Egyesület önkénteseivel megegyeztünk, hogy az év további részében is folytatjuk a szemétszedést. Iskolákat is mozgósítunk majd, ezzel is hozzájárulva a környezettudatos neveléshez. Biztos vagyok benne, hogy aki egyszer részt vesz egy ilyen akcióban, nem fog szemetelni, és a családját is erre neveli!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.