Egyház

A Fatimai jelenéseket ünnepli a katolikus világ

A Fatimai jelenéseket ünnepli a katolikus világ

2015. május 13., szerda
A Fatimai jelenéseket ünnepli a katolikus világ

A Fatimai jelenések évfordulóját ünnepli május 13-án a katolikus világ - mondta az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki irodaigazgató-helyettese.

Monostori László

felidézte, hogy 1917-ben május 13-án jelent meg a portugáliai Fatima mellett három pásztorgyereknek a Szűzanya és a jelenések egészen októberig, minden hónap 13-án megismétlődtek. Hangsúlyozta, hogy a Szűzanya által mondottakat lezárt borítékban őrizték a Vatikánban és az utolsó kinyilatkoztatást

II. János Pál

pápa hozta nyilvánosságra 2000-ben. Ez Szűz Mária azon közlését tartalmazta, miszerint egy fehér ruhás püspököt megkísérel majd meggyilkolni valaki. II. János Pál ellen pedig 1981-ben, éppen május 13-án követtek el merényletet Rómában, a Szent Péter téren - emlékeztetett az atya. Elmondta, hogy az elmúlt mintegy egy évszázad alatt, a jelenések nyomán Fatima a katolikus világ egyik legfontosabb zarándokhelyévé vált, a pásztorgyerekeket pedig boldoggá avatta az egyház.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.