Bulvár

Viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

Viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek

2015. április 28., kedd
Viharos szélre és sok esőre figyelmeztetnek
eso111_gs

A viharos szél miatt négy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett több megyében a várható sok eső miatt is figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd hajnalban az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a késő délutáni órákban északnyugat felől markáns hidegfront éri el az országot, ezért a Dunántúlon és a főváros térségében nagy területen viharossá fokozódik a szél. A Fertő-tó, a Bakony és a Balaton térségében pedig 90-100 kilométer/órát elérő széllökések is előfordulhatnak, de egy-egy 110 kilométer/órás széllökés sem kizárt. A meteorológiai szolgálat keddre Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják. Baranya, Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas, Zala és Pest megyében, valamint Budapesten ugyancsak az erős szél miatt elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett hozzátették, hogy elsősorban a Dunántúlon a fronthoz kapcsolódva várható zivatar, másutt (főként délkeleten) csak elvétve valószínű zivatar kialakulása, viharos széllökés, jégeső, lokálisan felhőszakadás kíséretében. A felhőszakadás veszélye miatt Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ott az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat. Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17-22 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúlon helyenként néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő este 7-16 fok várható, keleten lesz enyhébb az idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.