Bulvár

Vásárhelyi az év tűzoltója

Vásárhelyi az év tűzoltója

2015. április 27., hétfő
Vásárhelyi az év tűzoltója
DSCN0349

2015-ben is három tűzoltó vehette át az „Év tűzoltója” címet és a vele járó elismerést Magyarország belügyminiszterétől. A három legjobb között volt egy hódmezővásárhelyi kollégánk is. Kovács Sándor tű. főtörzszászlós április 23-án, csütörtökön, Pintér Sándortól vehette át a miniszteri díjat.

Kovács Sándor

1987. július elseje óta teljesít szolgálatot a hódmezővásárhelyi tűzoltó-parancsnokságon. A felszerelése óta eltelt időben többféle beosztást is betöltött. Vonulós tűzoltóként kezdte pályafutását, majd dolgozott gépkocsivezetőként, különleges szerkezelőként, volt szolgálatparancsnok-helyettes is, most pedig megbízott rajparancsnokként látja el szolgálati feladatait. Kovács Sándor a felszerelése óta eltelt időben minden munkakörében kiemelkedő és példaértékű munkát végzett. Hivatástudata, szakmai hozzáértése és magas minősítése alapján vált méltóvá jelenlegi feladatainak ellátására. A tűzoltó elmondta, igazi meglepetés volt számára az év tűzoltója díj. Még az ünnepség reggelén sem tudta pontosan, hogy aznap milyen elismerésben részesül. A díjat lélekben az egész csoport nevében vette át. Sándor beszélgetésünk alkalmával felidézte az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanatait. Számos balesetnél mentett életeket, több tucat tűzesetnél harcolt a lángokkal. Az egyik legnagyobb tűzesete Hódmezővásárhelyhez köti. A város egyik tízemeletes panelházának hatodik emeleti lakása gyulladt ki, még a kilencvenes években. Emberfeletti küzdelem volt a tűzzel – emlékszik vissza az év tűzoltója. Hasonlóan emlékezetes volt a 2007-es, szintén hódmezővásárhelyi paneltűz, ahol két magára hagyott kisgyermek volt a lakásban. Kovács Sándor emlékeiben ma is elevenen él a szintén 2007-es ásotthalmi erdőtűz is. Öt társával együtt küzdöttek a hatalmas lángokkal, amikor azok teljesen körbevették őket. Végül a fecskendőt hátrahagyva, az utolsó pillanatban sikerült kimenekülniük. Kovács Sándor segítőkészsége, elkötelezettsége és odaadása révén az elmúlt években számos új kollégájának adta át tudását. Elméleti ismeretei, gyakorlati pontossága, szakmai teljesítménye és a testület iránti lojalitása példamutató az állomány minden tagja számára. Kiváló kapcsolatteremtő készsége nemcsak munkatársai körében teszik elismerté, hanem a katasztrófavédelemmel kapcsolatba kerülő állampolgárok is nagy tisztelettel tekintenek rá. A főtörzszászlós az állományban eltöltött huszonhét év lelkiismeretes, példamutató munkájának elismeréseként, valamint a beavatkozások során nyújtott kimagasló helytállásáért vehette át az Év Tűzoltója Miniszteri Díjat. Kovács Sándor köszönetét fejezi ki az elismerésért követlen kollégáinak, valamint a hódmezővásárhelyi parancsnokság összes dolgozójának. Hálával és köszönettel tartozik a szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőinek, valamint az igazgatóság elöljáróinak. Az elismeréshez a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes személyi állománya szívből gratulál! Magánéletéhez jó egészséget, boldogságot, munkájához pedig további szakmai sikereket, sok erőt és kitartást kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.