Közélet

Vágó Sebestyén: 40 év munka utána a férfiak is mehessenek nyugdíjba!

Vágó Sebestyén: 40 év munka utána a férfiak is mehessenek nyugdíjba!

2015. április 14., kedd
Vágó Sebestyén: 40 év munka utána a férfiak is mehessenek nyugdíjba!
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Nemcsak jelszavak szintjén gondolja komolyan a nemek közti egyenlőséget a Jobbik, ezért is szeretnék elérni, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 ledolgozott év után – jelentette ki Vágó Sebestyén szegedi sajtótájékoztatóján.

Március közepén Szegeden is elindította

aláírásgyűjtési akcióját

a Jobbik, s ahogy megírtuk, a „Szóljon bele! Írja alá!” kampány során négy kérdésben várják a lakosság támogatását. Céljuk, hogy több százezer aláírást gyűjtsenek össze május közepéig, s ezzel gyakoroljanak nyomást a kormányra. Járjon a férfiaknak is a nyugdíj 40 év munkaviszony után – ez az egyik központi témája a Jobbik aláírásgyűjtési akciójának, mellyel kapcsolatban a párt országgyűlési képviselője,

Vágó Sebestyén

szegedi sajtótájékoztatóján elmondta, a nemek közti egyenlőség megteremtését szeretnék elérni. Rámutatott, a statisztikák szerint ma Magyarországon a férfiak várható élettartama 62,5 év, vagyis sokan nem is élik meg a nyugdíjkorhatárt, ezen szeretnének változtatni. Elmondta, azzal egyetértenek, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba menjenek, hiszen például a gyermekvállalás terén sok áldozatot hoznak, de a férfiaknál is jogos akár egészségügyi szempontból is, hogy nyugállományba vonulhassanak négy évtizednyi munkavégzés után. Vágó Sebestyén kitért arra is, hogy a fiatalok számára munkahelyeket is teremtenének ezzel, s ez lehetne az utolsó szalmaszál sokaknak ahelyett, hogy Nyugat-Európában keressék boldogulásukat.

jobbik_sajtotajekoztato01kf

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi szervezetének az elnöke kérdésünkre elmondta, jól halad aláírásgyűjtés Csongrád megye 2-es számú választókerületében is. Szegeden többségében a férfiak 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjazását szorgalmazzák, az ötven év fölötti férfiak és hozzátartozóik a legaktívabbak az aláírásgyűjtő standoknál. Ezzel szemben a Homokhátságon azt tapasztalják, hogy a bevándorlás elleni lépéseket sürgeti a lakosság.

A Jobbik elérné, hogy 40 ledolgozott év után a férfiak is nyugdíjba mehessenek - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=527934

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.